Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprofitant que l’activitat lectora s’incrementa durant el període estival, a primers de juliol la Biblioteca de Figueres convidava a lectors i lectores a compartir a Instagram fins a finals d&rsqu...

El concurs, que va néixer amb la voluntat d’incentivar la lectura a través de les imatges compartides pels usuaris i usuàries de les xarxes socials i, alhora, ser una via per a recomanar i compatir lectures, ha tingut molt bona acollida i la participació ha estat bona tenint en compte que és la primera vegada que la Biblioteca du a terme una iniciativa d’aquest tipus i que, tot just a primers de juliol, estrenava perfil a Instagram.

Han participat al concurs un total de 74 fotografies que han escampat portades de llibres i imatges de lectura per les xarxes socials, captivant als seus usuaris que els hi han atorgat 2.767 “m’agrada”.

La casualitat ha volgut que un pare i una filla figuerencs hagin estat els guanyadors dels dos premis als que es podien optar. Toti Casademont, amb la imatge dels llibres de Claudia Pujol basats en l’experiència del forense Narcís Bardalet al cementiri de Figueres, ha sigut el guanyador del Premi Biblioteca de Figueres, atorgat per el personal de la Biblioteca; i Lídia Casademont, dietista i autora del llibre “100 trucs per aprimar-se”, ha obtingut el Premi del Públic atorgat a la fotografia amb més “m’agrada”, una lectura arran de mar de “Els diaris de la Carrie”, que ha obtingut 148 vots entre Instagram i Facebook.

Ambdós premis consisteixen en un lot de llibres i entrades per a dues persones per a la visita comentada “La Figueres de Dalí”, que inclou la visita al Teatre-Museu Dalí, gentilesa de l’Ajuntament de Figueres; i entrades per a dues persones per a la visita al Castell de Sant Ferran “La catedral de l’aigua”, gentilesa de la Fundació Fortaleses Catalanes.