Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'ha presentat el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2016, dissenyat pel figuerenc Manel Gràvalos. Enguany, les festes de la ciutat se celebraran del 29 d’abril al 8 de maig, oferint activitats de tot tipus al llarg dels deu dies.

El cartell de les Fires 2016 és obra de Manel Gràvalos.

Com a novetat, per tal de fer arribar el programa a més gent, hi haurà instal·lats al centre de Figueres quatre plafons metàl·lics gegants amb el cartell i la programació. Estaran situats entre la plaça Catalunya, la Rambla, la plaça Josep Pla i plaça de l'Ajuntament.

El dissenyador del cartell, Manel Gràvalos, explica que, per una banda, el cercle cromàtic del disseny, que representa l’espectre de colors de la llum, simbolitza el públic i les activitats diverses que aglutinen les Fires i Festes de la Santa Creu; i de l’altra, vol reivindicar el cartell com a suport físic, per aquesta raó el disseny està pensat per a la impressió en paper. Concretament, el format imprès del cartell està tallat horitzontal i verticalment fent una forma de creu – amb motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu – que s’obre i deixa passar la llum.

Gràvalos va iniciar la seva activitat professional a Barcelona després de formar-se a l’escola Elisava. Entre 1995 i 2001 va fundar i dirigir l'estudi Olivella+Martell, on es van dur a terme gran quantitat de projectes professionals en l'àmbit del disseny i la comunicació corporativa per a empreses i institucions públiques. En aquesta etapa va ser docent a Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria i a Idep Barcelona, Escola Superior d’Imatge i Disseny. L’any 2003 funda Visible a Figueres, enfocat en la recerca, la intervenció en l’espai públic i la relació entre cultura i territori. També forma part del col·lectiu de dissenyadors Grrr, medalla FAD el 2004, que edita la revista especialitzada Grrr, on ha publicat diversos textos.