Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona de la Diputació de Girona (CILMA) ha atorgat a l'Ajuntament de Figueres el Premi Medi Ambient a Iniciatives Locals per a la Mitigac...

El projecte guardonat és el de l'adquisició d'un autobús elèctric i la posada en marxa d'una nova línia d'autobús urbà a Figueres. Cal recordar que Figueres ha estat la primera ciutat catalana a adquirir i posar en funcionament un autobús elèctric. El CILMA reconeix amb aquest premi el caràcter innovador i pioner d'aquest projecte en l'àmbit de les comarques de Girona i destaca, també, que és una iniciativa perfectament aplicable a altres municipis i, per tant, té un caràcter exemplaritzant.

Segons el CILMA amb l'adquisició d'un autobús elèctric s'ha realitzat una aposta valenta, innovadora amb la que s'han obtingut uns bons resultats d'estalvi de les emissions de CO2 i reducció de al contaminació acústica. Amb aquest premi es vol esperonar a l'Ajuntament de Figueres per tal d'ampliar progressivament la flota d'autobusos elèctrics i tancar el cercle mitjançant l'obtenció de l'energia a través de panells fotovoltaics que abasteixin els autobusos de l'empresa municipal de transport públic. 

Aquest premi té una dotació de 5.000 € i ha estat atorgat en un acte que ha tingut lloc a Aiguaviva el dia 5 de juny de 2010 amb la presència del regidor de Medi Ambient, Sr. Richard Elelman i els tècnics del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Figueres.