Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Gabinet de Crisi, presidit per l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'ha reunit per última vegada aquesta tarda a les 19 hores a les dependències de la Guàrdia Urbana.

La trobada ha servit per tractar les últimes novetats en relació als efectes de la llevantada que aquestes últimes hores ha afectat la capital de l'Alt Empordà. A grans trets, aquestes són unes conclusions que complementen les declaracions que ha realitzat l'alcaldessa Marta Felip a mitja tarda:

- Es continua treballant a l'esvoranc de 40 m2 de la Rambla. S'està construint un mur de contenció per assegurar la part de calçada que no ha cedit. Es tracta d'uns treballs d'urgència que un cop realitzats es complementaran amb un estudi més detallat de la zona. De moment queda tallada la circulació de vehicles a l'entorn del passeig central de la ciutat. 

- A més d'altres incidències a la vía pública, es té constància de desperfectes a la propietat privada, sobretot en garatges que han quedat inundats amb desperfectes als vehicles estacionats.

- Demà, dilluns 1 de desembre, hi haurà tres centres educatius que NO podran obrir les seves portes per les inundacions: Institut Olivar Gran, Escola Anicet de Pagès i Llar d'Infants Lilaina.

- A lesn 17.30h s'ha tancat el Poliesportiu municipal, punt d'acollida per a totes les persones que a la nit s'han vist sorpresos per les pluges. No obstant, i en cas que fos necessari, es tornaria a obrir les properes hores.

- Tots els accessos per carretera a Figueres estan oberts a la circulació, menys la C-31 on encara es treballa per treure l'aigua que hi ha al pas de sota la via del tren.

Des de l'Ajuntament de Figueres es vol donar les gràcies a totes les forces i cossos de seguretat - Guàrdia Urbana i Mossos d'Esqudra- així com Bombers de la Generalitat, SEM, voluntaris de Protecció Civil i de Creu Roja, i treballadors dels diferents serveis municipals, per tota la feina realitzada les últimes hores per la ciutat en una situació excepcional.