Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La iniciativa ha estat presentada aquest matí al Museu del Joguet de Figueres amb l'alcaldessa de Figueres i regidora de Promoció Econòmica, Marta Felip; els promotors de la iniciativa; els cellers empordanesos participants; la Fundació Astrid-21; i el president de la DO Empordà, Xavier Albertí

Dos cellers de la DO Empordà participen en la 'Verema Solidària' 2017.

Dos cellers de la DO Empordà participaran aquest any en la 'Verema Solidària', una iniciativa que uneix territori, vi i responsabilitat social per captar recursos per a entitats que combaten la pobresa i l'exclusió social. En aquesta segona edició, Verema Solidària creix i passa d'organitzar una única verema al Penedès a fer-ne quatre, dues al Penedès i dues en el nou àmbit geogràfic, la DO Empordà. Els cellers empordanesos que participen en aquesta segona edició són el celler La Vinyeta -2 de setembre- i el Celler Cooperatiu d'Espolla  -30 de setembre.

La campanya de 2017 s’ha fixat com a objectiu reunir 18.000 euros, dels quals el 80% es destinaran a finançar les dues entitats socials que han estat seleccionades als Premis Verema Solidària i a formació en captació de fons per a entitats socials del Penedès i el Garraf, com l’any anterior, i també de l’Empordà i del Gironès, que són les regions que enguany s’han sumat a la iniciativa. 

En el cas de les comarques gironines, els recursos aconseguits seran lliurats a la Fundació Astrid-21 (http://fundacioastrid.org) que destinarà els fons a dissenyar i dur a terme itineraris d’inserció laboral individualitzats per a joves amb discapacitat intel·lectual amb síndrome de Down, el que augmentarà les seves habilitats de recerca de feina i la seva inserció sociolaboral a l'empresa ordinària. Es preveu atendre un total de 20-25 joves amb discapacitat intel·lectual a la seu de la Fundació Astrid 21, a Girona, que dóna cobertura a usuaris de l’Alt i Baix Empordà i del Gironès. Amb la formació i suport adequats, els joves podran madurar i inserir-se sòcio-laboralment amb èxit, com qualsevol altra persona.

Les persones o empreses que vulguin participar en la iniciativa disposen de diversos canals de col·laboració que poden consultar al web del projecte. Les empreses, amb grups de treballadors com a acció de team building o simplement com a activitat de responsabilitat social corporativa; els particulars inscrivint-se a la campanya de micromecenatge que s’activarà el 26 de juny per participar com a veremadors, i les institucions i les entitats, cedint material i compartint informació.  

El projecte Verema Solidària el promou l’associació Impulsa Fundraising, especialitzada en captació de fons, amb l’assessorament i el suport d’un equip de professionals amb experiència en el tercer sector, en el sector del vi i en diverses disciplines com la comunicació que, de forma altruista, treballen per fer possible aquesta acció solidària.

Els cellers participants comparteixen valors i maneres de fer alineades amb els objectius de Verema Solidària, que vol posar en valor la cultura del vi i del terrer mitjançant una activitat plena de responsabilitat social i compromís i d’una acció agrícola com és la verema, com a eina de solidaritat i sensibilització.

La iniciativa ha estat presentada aquest matí al Museu del Joguet de Figueres amb la participació dels promotors de la iniciativa; de l'alcaldessa de Figueres i regidora de Promoció Econòmica, Marta Felip; dels cellers empordanesos participants; de la Fundació Astrid-21; i del president de la DO Empordà, Xavier Albertí.

L'alcaldessa Marta Felip ha destacat la importància d'aquesta iniciativa de responsabilitat social del sector vinícola que activa tot el teixit d'entitats, institucions i empreses de la comarca i particulars per combatre la pobresa i l'exclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual.