Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anna Maria Sagi i Gemma Pichot, vídua i filla de Ramon Pichot, han fet donació de dos quadres al Museu de l'Empordà de Figueres. Es tracta de "Retrat d'Àngela Soler" (1954) i "El pi gran" (1994).

Donació de dues obres de Ramon Pichot Soler al Museu de l'Empordà .

El Museu de l’Empordà compta amb una col∙lecció que aplega arqueologia, art medieval, així com pintura moderna i contemporània. Aquesta col∙lecció d’obres d’art, tot i no ser únicament representativa de la comarca, ens ofereix un repertori plural, amb peces d’especial relleu dins el panorama artístic català.

Des dels inicis de les col∙leccions que actualment formen part del museu s’ha prioritzat enriquir el fons permanent. Aquest objectiu comú al llarg dels anys s’ha aconseguit sobretot a partir de donacions, però també amb dipòsits, cessions, dacions,
adquisions i ajuts a la producció.

Aquest dimarts 20 d'octubre s'ha presentat un nou espai dedicat a les incorporacions més recents. En aquest cas en concret hi destacarem la donació de dues obres de Ramon Pichot Soler (Figueres 1924 – Barcelona 1987) per part de la seva vídua Sra. Anna M. Sagi l’abril d’enguany. Les obres de Ramon Pichot que ingressen al fons el Museu de l’Empordà són:

  • Retrat d'Àngela Soler, 1954. Oli sobre tela. 81 x 65 cm
  • El pi gran, 1994. Oli sobre tela. 65 x 81 cm