Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les 36 meses electorals s’han agrupat en 10 col·legis electorals

Dispositiu especial per a la jornada  electoral del 14 de febrer.

L'Ajuntament de Figueres ha habilitat un total de 10 punts de votació per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. Són espais que segueixen el protocol fixat pel Procicat per tal de garantir les mesures necessàries per evitar contagis de la Covid-19. 

 Els punts de votació estan repartits per tota la ciutat i la principal característica és que són espais més grans que els col·legis electorals d’altres comicis. Les 36 meses electorals del municipi s’han agrupat en 10 col·legis electorals.

Els electors rebran als seus domicilis la tarja d’informació de part de l’Oficina del Cens Electoral de l’Institut Nacional d’Estadística on s’indica el respectiu lloc i adreça on hauran de votar.

 A més a més, l’Ajuntament col·locarà uns cartells informatius als antics col·legis electorals per redirigir els electors als respectius nous locals de votació.

Durant tota la jornada electoral del 14 de febrer, de les 9 del matí a les 8 del vespre,  es podrà consultar telefònicament a la centraleta de l’Ajuntament de Figueres (Telèfon 972 03 22 00) o directament al Departament d’Estadística (Telèfon 972 03 22 76) sobre el lloc de votació que correspon a cada elector.

 

Durant la jornada electoral hi haurà més de 70 treballadors municipals que vetllaran perquè el procés electoral es desenvolupi a Figueres amb tota normalitat i seguretat. Cada col·legi electoral comptarà amb diversos representants de l'administració, que assessoraran els membres de les meses per a qualsevol qüestió i tindran la funció de transmetre les dades de constitució, participació i resultats provisionals de cada mesa al Centre de Recollida d'Informació. 

 

A més a més, a cada col·legi, en funció del nombre de meses, hi haurà responsables i col·laboradors que assegurin el compliment de les mesures en matèria de salut pública que s'estableixin: control d'accés ordenat dels votants, evitar aglomeracions o ordenant el flux de votants, així com garantir el compliment de l'obligació de l'ús de mascareta en tto moment. 

Hi haurà també molts altres professionals municipals que col·laboraran en que els 27.329 electors del municipi de Figueres puguin exercir els seus drets amb totes les garanties: brigada municipal, serveis de neteja i desinfecció dels locals electorals, Guàrida Urbana i personal d'informació al cens electoral.