Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, s’ha reunit aquest matí amb els seus homòlegs de Ventalló i Viladamat, Joan Albert i Irene Palol. Sobre la taula un ún...

Els tres alcaldes han coincidit en mostrar el disgust per l’aprovació d’un projecte sense que la Generalitat informi i busqui el consens amb els municipis afectats. A més, recorden que durant la tramitació del mapa eòlic de Catalunya, el territori -a través del mateix Ajuntament de Figueres i del Consell Comarcal de l’Alt Empordà- va presentar accions administratives i judicials per aturar-lo. Estratègia que es podria repetir davant l’aprovació d’aquest parc eòlic.

Impacte
El projecte de Ventalló, amb un pressupost de 22.000.000 d’euros, contempla la instal·lació de 10 aerogeneradors de 2.000 kW de potència unitària, amb una potència total de 20MW.

Els alcaldes de Figueres, Ventalló i Viladamat  recorden que des del territori no s’està en contra de la producció d’energia eòlica a la comarca i es remeten a la proposta consensuada en el marc del Consell d’Alcaldes de l’Alt Empordà, en què es va acordar que el millor emplaçament per un parc eòlic seria al llarg del corredor d’infraestructures del TAV, la NII i l’AP7. Una proposta que no causaria tant d’impacte paisatgístic i que fins i tot podria donar més MW d’energia.