Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Deu retrats de Salvador Dalí de dos metres d’alçada ocuparan el centre de Figueres durant els dies de juliol i agost i, de nits, es projectaran obres del geni en quatre edificis emblemàtics de la ciutat

Dalí de Figueres una proposta de la Fundació Gala-Salvador Dalí i de Figueres per inundar de l’esperit del geni el centre de la ciutat durant aquest e.

El propers mesos de juliol i agost, la ciutat de Figueres intensificarà la presència daliniana als seus carrers. Això serà possible gràcies al projecte Dalí de Figueres que organitzen conjuntament la Fundació Gala-Salvador Dalí i l'Ajuntament de Figueres. Durant els mesos d’estiu, al llarg del dia s’instal·laran 10 figures de 2 metres amb retrats del geni empordanès en diferents etapes vitals i situats en espais importants en la vida de l’artista de Figueres. I cada nit, s’il·luminaran quatre edificis singulars de la ciutat -Torre Galatea, Ajuntament de Figueres, Casino Menestral i Escorxador- amb obres que es troben al Teatre-Museu Dalí de Figueres. A més d’aquestes accions que es desenvoluparan cada dia, se celebraran moltes accions paral·leles com són les visites guiades en quatre idiomes: ruta Dalí, rutes enoturístiques, visita a l'església de Sant Pere i visita teatralitzada sobre el Dalí infant.

 

Els dijous seran dies especials

Comerç Figueres, en el marc del Dalí de Figueres ha organitzat tot un seguit d’accions paral·leles com són actuacions musicals sota les projeccions dalinianes o el fet que cada dijous els comerços tancaran a les onze de la nit. Els dijous, també hi haurà un mercat artesanal a la Rambla.

 

Segons l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó: "Dalí de Figueres és un exemple de suma d’esforços per dinamitzar la cultura, l’economia i el turisme a la nostra ciutat. I aquest és el camí després de la crisi que hem patit.”

 

Per la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer: "La Fundació Gala-Salvador Dalí homenatja també el Dalí de Figueres. Ell va voler que la seva darrera gran obra fos a la seva ciutat natal i va declarar: On, si no a la meva ciutat ha de perdurar el més extravagant i sòlid de la meva obra, on si no? Figueres és Dalí. Dalí és Figueres."

 

El regidor de cultura i turisme de Figueres, Alfons Martínez, ha destacat “l’aposta de Figueres per propostes estructurals en l'àmbit de cultura i turisme. Més oferta constant i menys esdeveniments efímers. Hem aconseguit que hi hagi una oferta cultural i turística estable a la ciutat. I amb Dalí de Figueres, aquest estiu fem un salt”.