Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Convergència i Unió ha estat la llista més votada en les eleccions municipals a Figueres, celebrades ahir 24 de maig, doblant els vots de la segona força, Esquerra Republicana de Catalunya-MES.

Convergència i Unió ha estat la llista més votada en les eleccions municipals a Figueres.

De les vuit candidatures que es presentaven en aquestes eleccions, set passaran a formar part del nou consistori figuerenc, destacant la incorporació de la candidatura de Ciutadans. La participació total de la jornada, desenvolupada amb normalitat, va ser d'un 48,63% amb 13.018 vots, un 1,12% menys respecte el 2011.

La llista de Convergència i Unió, encapçalada per l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va ser la guanyadora de les eleccions obtenint set regidors i 4.015 vots; seguida d'Esquerra Republicana de Catalunya- MES, que se situa com a segona força amb 1.962 vots passant de dos a tres regidors. La Candidatura d'Unitat Popular puja i és la tercera força del consistori amb 1.635 vots i tres regidors, mentre que el Partit Socialista de Catalunya augmenta un regidor i se situa com a quarta força amb 1.547 vots. El Partit Popular de Catalunya perd un regidor i baixa a ser la cinquena força amb 1.271 vots. La nova incorporació al plenari és Ciutadans, que ha entrat a l'Ajuntament amb dos regidors i 1.248 vots, esdevenint la sisena força. Per últim, Compromís d'Esquerres, la setena i última candidatura en entrar, va obtenir 829 vots i manté un regidor. Izquierda Nacional de los Trabajadores queda fora del plenari amb 134 vots, i d'entre el total dels vots n'hi ha 278 en blanc i 99 nuls.

L'alcaldessa de Figueres destaca que "els ciutadans han parlat i han demostrat que volen que el projecte de ciutat el segueixi liderant Convergència i Unió, al mateix temps que s'incorpora un ampli ventall de forces polítiques que entren de nou a l'Ajuntament. La meva prioritat és aconseguir la bona governabilitat de la ciutat de Figueres".