L’àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Fires i Mercats de l’Ajuntament de Figueres i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) han engegat un nou projecte a...
El curs de dinamitzador d’activitats de temps lliure d’educació infantil i juvenil permetrà que un 75% dels 12 participants en la iniciativa aconsegueixin acabat el curs, un contracte de sis mesos amb el consistori figuerenc. Les classes han començat aquest febrer, s’allargaran fins al 30 de juny i es duen a terme al Centre Cívic Joaquim Xirau.
El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, valora molt positivament aquesta nova experiència i afirma que “sense formació no hi ha ocupació”. Toro explica que des de l’àrea de Promoció Econòmica continuaran insistint en millorar les possibilitats formatives dels figuerencs i incideix en el fet que “un 39% dels nostres aturats només tenen estudis de Primària. Creiem fermament que si posem a la seva disposició eines formatives aconseguirem augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral”.
Els dotze alumnes que participen en l’experiència són residents als barris de la Marca de l’Ham i del Centre Històric, àmbits d’actuació on s’està duent a terme el projecte anomenat Treball als Barris. La seva coordinadora, Conxa Sellerés, dóna valor al Programa de Formació Professionalitzadora que permetrà contractar a un 75% dels seus participants perquè “es tracta d’un projecte global ja que, a banda d’acabar el curs amb el títol de Monitor d’Activitats de Lleure Infantil i Juvenil (MAELLIJ), els integrants també podran gaudir d’una experiència laboral durant sis mesos en una feina que els pot ser molt valuosa amb vista al futur i que podran incloure en el seu currículum”.
Dinamitzadors del teixit associatiu
La formació que rebran els participants no se centrarà exclusivament en dotar-los dels coneixements, teòrics i pràctics, per desenvolupar l’activitat de monitor de lleure sinó que també se’ls impartiran classes sobre participació social i ciutadana, igualtat d’oportunitats i prevenció de riscos laborals. En total gaudiran de 390 hores formatives que també inclouen un període de pràctiques a les empreses adherides a l’experiència.
Sellerés argumenta aquesta formació global pel fet que “volem que siguin perfils polivalents i que als barris on treballaran puguin exercir de dinamitzadors del teixit asssociatiu i col·laborar amb les escoles, clubs esportius o entitats. En definitiva, volem que es converteixin en referents a la Marca de l’Ham i al Centre Històric”.
La majoria dels participants tenen entre 18 i 29 anys tot i que també hi ha tres alumnes amb més de 30 anys. L’alumnat està format per sis dones i sis homes i l’horari formatiu va de dilluns a divendres, de nou del matí a dues del migdia.