Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre les negociacions iniciades el passat mes de juliol amb els sindicats COBAS i CCOO convocants de la vaga d'EcoServeis.

L'Ajuntament de Figueres informa:

  • Que després d'un intercanvi fluid d'informació i documentació amb els sindicats convocats durant els darrers mesos, l'Ajuntament ha fet arribar una proposta ferma i oficial que garanteix els drets econòmics i socials dels treballadors que se subroguin a l'empresa municipal Fisersa provinents del conveni col·lectiu d'EcoServeis, i la seva continuïtat.
  • Que la proposta estipula detalladament la forma de garantir les condicions individuals que siguin més beneficioses per als treballadors subrogats que s'incorporin a Fisersa.
  • Que tots els punts de la proposta presentada per l'Ajuntament són a fi que aquestes condicions es conservin fins al final de la vida professional de cada treballador subrogat, (sense possibilitat que puguin patir cap modificació a la baixa d'aquestes condicions) i que puguin gaudir dels mateixos increments que la resta de la plantilla de l'empresa municipal Fisersa quan expiri el conveni col·lectiu d'Ecoserveis.
  • Que també es proposa donar preferència als treballadors temporals d'Ecoserveis que han prestat servei a l'empresa durant els darrers anys a l'hora de contractar nou personal dels serveis de jardineria i enllumenat públic.

L'Ajuntament de Figueres emplaça als sindicats avui, dimarts 22 de novembre, a tancar l'acord a la mesa de negociació convocada, i a seguir negociant per aprovar definitivament el conveni col·lectiu d'Ecoserveis.

Paral·lelament l'Ajuntament està ultimant l'expedient que ha de permetre l'inici de la contractació dels nous serveis de recollida de residus, neteja viària, manteniment dels espais verds i de l'enllumenat públic de la ciutat.