Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Com a govern municipal podem demostrar que el 2006-2007 no es va arribar a signar cap compromís per part del Govern de Figueres amb Conselleria de PTOP ni Ministeri de Foment que apostés per l'estació de tren convencional, i el soterrament de les vies del tren.

L'opció per la qual s'apostava no era el soterrament, sinó fer una variant que envoltés tota la ciutat per l'oest i desmantellar l'estació de tren convencional.

Aquesta opció es formalitza en un Estudi informatiu sotmès a informació pública publicat al BOE de 29 de desembre de 2006 i que fou aprovat definitivament el mes d'octubre del 2007.

Amb la incorporació de Santi Vila com a Conseller de territori el desembre del 2012, es reprenen els contactes amb el Ministeri de Foment per demanar el soterrament de les vies de l'estació de tren convencional, vist que, transcorreguts els anys, el Ministeri no ha desenvolupat el projecte que optava per una única estació i la variant oest.

L'Alcaldessa de Figueres, Marta Felip, manifesta: "El primer que faig com a alcaldessa el gener del 2013 és reunir-me amb Ministeri de foment i Conselleria territori per demanar aquest soterrament, informant-me el Ministeri que des de 2013 deixen de pagar soterraments de vies en trams urbans, per tant, poden fer el projecte però el soterrament de les vies la de pagar l'Ajuntament. Cosa que em fa dir honestament que "ara per ara" el soterrament és impossible.”

”A data d'avui, he preguntat perquè el Ministeri de Foment es compromet ara al soterrament de les vies del tren a l'Hospitalet, Montcada i Reixach i Sant Feliu de Llobregat i no a Figueres, justament se'm respon que és per la no existència de conveni signat en relació a l'estació del tren convencional, i que en en el seu moment (2006-2007) es va optar pel desmantellament i la construcció d'una nova estació i variant oest.”

A diferència dels municipis on es soterraran, que sí que tenen conveni en relació a l'estació de tren convencional.

“Lamento les airades reaccions del PSC i el seu portaveu a Figueres, i les desqualificacions que fan cap al Govern municipal de CiU, de mentiders i de faltar a la veritat.
També que, sense parlar-ne amb el govern, ràpidament s'hi apunti el grup municipal d'ERC.”

Marta Felip apunta: "No han après res del cas del Turó Baix, en què les precipitades acusacions de mentiders no van mai seguides de rectificacions quan es demostra la veritat".