Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En relació a notícia publicada sobre el possible tancament del Consultori Municipal de Vilatenim, des de l’Ajuntament de Figueres i l’Institut Català de la Salut, empresa pública que gestiona el centre, volem fer les següents consideracions:

-       Els aproximadament 350 veïns de Vilatenim estan assignats a l'Equip d’Atenció Primària de Figueres, dels quals 75 tenen el metge i la infermera a la Marca de l'Ham. Aquests pacients es visiten al dispensari de la Marca de l’Ham de dilluns a dijous i els divendres  una altra metgessa els visitava al consultori de Vilatenim.

-       A partir del dia 1 d’abril es reorganitza l’atenció mèdica al consultori de Vilatenim per tal de garantir que els pacients sempre siguin atesos pel mateix metge. Per dur a terme aquesta millora de la continuïtat assistencial, es van analitzar les visites del centre i es va comprovar que el metge tenia molta menys activitat de l’assumible (visitava una mitjana de 4 pacients a la setmana). És per això que s’adequarà la dotació d'hores de metge a la demanda de la població, passant d’un dia a la setmana a un dia cada dues setmanes.

-       La consulta d’infermeria del Consultori Local es continuarà desenvolupant setmanalment com fins ara.

-       En el cas que algun pacient requerís atenció mèdica domiciliària, s’activaria el servei tal i com es fa habitualment, de manera que la mateixa doctora de la Marca de l’Ham visitaria el pacient a casa seva, sense que aquest s’hagués de desplaçar.

-       L’ICS i l’Ajuntament de Figueres s’han compromès a fer un seguiment d’aquesta reordenació, de manera que d’aquí a 6 mesos es farà una revisió del funcionament per si cal plantejar canvis.

-       La decisió d’adequar les hores d’atenció mèdica a les necessitats reals de la població s’ha  pres de manera conjunta entre l’Ajuntament de Figueres i l’Institut Català de la Salut i es va informar a la població el dia 28 de febrer.