Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

COMUNICAT DE TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS EN RELACIÓ A LA REOBERTURA DEL MUSEU DALÍ DE FIGUERES.

Ahir dimarts, 16 de juny, va tenir lloc la reunió del Patronat de la Fundació Gala-Salvador Dalí, on es va presentar la diagnosi per a la reobertura del Museu Dalí de Figueres després de la pandèmia de la COVID-19.

Davant d’això, i en una Junta de Portaveus extraordinària, els grups municipals de l’Ajuntament de Figueres acorden de forma unànime:

1-Valorem positivament que el Museu Dalí de Figueres, un dels més visitats de l’estat espanyol, reobri els propers dies, ja que és un node turístic i cultural de primer nivell per Figueres, Catalunya i l’estat espanyol.

2-Considerem necessari fer un front comú amb totes les institucions (Ajuntament, Generalitat de Catalunya, Ministeri de Cultura, Diputació de Girona i Consell Comarcal) i món empresarial (Comerç Figueres, Hotels de Figueres i Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà, entre d’altres) i amb la Fundació Gala-Salvador Dalí perquè el Museu pugui obrir les portes durant tot l’any com ha fet sempre en els seus 46 anys d’història.

3- El Museu Dalí és un equipament cultural que juga un paper estratègic en la difusió i conservació del llegat artístic de Dalí i en la projecció exterior de la ciutat, de la comarca i del conjunt de Catalunya i de la resta de l’Estat, per la qual cosa resulta fonamental que estigui obert i accessible durant tot l’any, sempre i quan les condicions sanitàries ho permetin. És un museu que –més enllà del seu contingut- és en si mateix l’obra més important de Dalí, tal i com afirmava el pintor figuerenc.

4- Des de la reunió que es va mantenir el dia 27 de maig amb la Fundació Gala-Salvador Dalí, l’Ajuntament de Figueres està treballant conjuntament amb les altres administracions implicades per revertir la situació.

5- Des de l’Ajuntament s’està fent tot el possible per tal que la temporada turística a la ciutat sigui bona i reverteixi també en el nombre de visitants a la Fundació Gala-Salvador Dalí. 

6- Finalment, tots els grups municipals coincidim en la importància del projecte que ha de convertir la Casa Natal de Salvador Dalí en un nou pol d’atracció turística a Figueres i assumim el compromís de seguir impulsant el seu projecte de rehabilitació perquè sigui una realitat el més aviat possible