Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des d'aquestes línies, la Colla Castellera de Figueres vol expressar el seu suport al casteller que va patir un traumatisme cranioencefàlic arran de la caiguda del pilar de 5 aquest diumenge passat durant la diada de Sant Pere a Figueres, i a la seva família.

Per respecte al casteller lesionat i a la seva família, els detalls sobre l’estat clínic del lesionat queden dintre de l’àmbit privat, tot i que sabent que el món casteller segueix expectant l’evolució del nostre terç podem dir que en tot moment ha estat conscient i que actualment es troba fora de perill i la seva evolució és favorable, restant ingressat a planta de l’Hospital Josep Trueta de Girona. 

Cal constatar que l’actuació dels equips sanitaris de les colles castelleres així com dels membres del dispositiu sanitari que es trobava a plaça va ser en tot moment exemplar, seguint els criteris i les recomanacions que la pròpia Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya fa en aquesta matèria. Donades les característiques de la patologia es va derivar al Josep Trueta des de l’Hospital de Figueres, on va ser atès inicialment.

La Colla vol destacar també, respecte a les informacions inicialment publicades sobre l’accident, que tot i que el resultat fou que el casteller finalment va tocar el terra, l'impacte no fou directe des del tronc si no que el casteller primer va caure sobre la pinya, i malgrat que el darrer cordó de la pinya sempre està atent a qualsevol caiguda, no va poder parar al terç degut al seu pes i a la velocitat de caiguda que duia. Un fet fortuït amb conseqüències greus, però del tot extraordinari dins el món casteller i dins la pròpia colla, que va actuar correctament tant en la distribució dels castellers a la pinya com en els de l'últim cordó; sens perjudici, naturalment, d’analitzar el que ha passat, d’acord amb l’esperit de la colla (i de totes les colles) d’eliminar al màxim possible els riscos pels castellers.

La família i la Colla agraeixen tot el suport rebut tant des de les Colles com des de castellers a títol individual. El recolzament del món casteller s'ha fet palès fent pinya i preocupant-se per la millora del casteller.

La Colla també vol aprofitar per agrair a tots els mitjans de comunicació que s'han fet ressò de la noticia per intentar tractar el fet de la manera millor possible, alhora que els demanem un tractament no sensacionalista d’aquest món tant apassionant i arrelat a la Cultura Catalana, que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat des del 2010.

El comunicat anterior està subscrit per la directiva de la Colla Castellera de Figueres, la família del Casteller i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya en data 04 de Juliol de 2017.