Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres de rehabilitació de la coberta de la plaça del Gra han començat aquest dimarts, posant punt i final d’aquesta manera als tràmits necessaris de redacc...

L’empresa encarregada de les obres és Construccions Guardiola amb un pressupost de 249.000 euros i amb una previsió d’execució dels treballs de quatre mesos, aproximadament.

Aquesta fase de les obres, la segona, farà possible la construcció d’una nova coberta, amb actuacions a les teules, als pilars i, entre d'altres, a les fustes que es poden veure a la coberta des de l'interior de la plaça. Recordar que la primera fase de les obres es va executar amb caràcter d’urgència i va consistir en el desmuntatge de les teules, bigues i empostissat de la coberta. 

La plaça del Gra, tal com es coneix ara, es va construir el 1886 després que tres prohoms de la ciutat demanessin a l'Ajuntament la necessitat de disposar d'una plaça coberta, protegida de les inclemències meteorològiques, perquè els recol·lectors de cereals tinguessin un espai. Amb els anys, aquesta porxada amb  trenta-sis columnes, s'ha convertit en un dels espais més emblemàtics de la ciutat i, més enllà del mercat de l'alimentació, ha acollit nombrosos actes de ciutat.