Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gabriel Borràs, responsable de l'Estratègia Catalana d'Adaptació al Canvi Climàtic de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic i director del projecte MEDACC va encarregar-se ahir de cloure les segones Jornades de Meteorologia parlant sobre l’adaptació de l’Empordà al canvi climàtic.

Clouen les Segones Jornades Meteorològiques amb una reflexió sobre com adaptar l'Empordà al canvi climàtic.

El darrer ponent va distingir les dues línies que se segueixen per abordar el canvi climàtic: com frenar-lo i com adaptar-nos-hi. En el cas del projecte MEDACC - acrònim en anglès d’“Adaptant la Mediterrània al Canvi Climàtic” - que ell dirigeix, Borràs va centrar la seva intervenció a detallar com afecta a l’Empordà i quin és el treball de camp que es duu a terme en aquesta comarca especialment sensible (reducció del cabal dels rius, incendis forestals, modificació dels conreus, etc).

Borràs va insistir en la necessitat de garantir un cabal mínim per a la Muga, plantejar-se bé la gestió del bosc i decidir si cal tant de conreu de blat de moro o bé cal apostar per la vinya i l’olivera, més sostenibles.

Amb la sessió d’aquest dimecres va finalitzar el cicle de xerrades organitzat per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i coordinat pel geògraf i climatòleg Carles Bayés a la sala d’actes de La Cate. Les properes jornades estan previstes per al 2018, ja que tenen caràcter bianual.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, fa un balanç altament positiu d’aquesta segona edició i augura per al 2018 un cicle de més volada: “Volem seguir en la línia d’acostar tots els fenòmens meteorològics a la ciutadania, prendre consciència de la responsabilitat que tenim tots plegats en el canvi climàtic i exposar-ho sempre de bracet amb les autoritats acadèmiques i la comunitat científica”.