Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 730 alumnes han participat en els cursos organitzats pel Consorci per a la Normalització Lingüística

Cloenda dels cursos de català i del programa de Voluntariat per la llengua a Figueres.

L’Oficina de Català de Figueres ha ofert, durant el curs acadèmic 2017-2018, un total de 34 cursos, 31 de modalitat trimestral i 3 de modalitat mensual intensiva, amb un total de 730 alumnes matriculats.

L’objectiu de l’OC és millorar l'ús del català a la població ─tant en quantitat com en qualitat─ i facilitar que el català esdevingui una eina de cohesió de la nostra societat. L’Ajuntament de Figueres i l’Oficina de Català treballen d’una manera decidida per l’acolliment lingüístic, conscients de la importància de fomentar la nostra llengua com a eina de comunicació comuna, com a llengua vehicular de les relacions dins la nostra comunitat. 

Pel que fa al programa de Voluntariat per la llengua, enguany a Figueres s’han format i un total de 167 parelles lingüístiques que s'han trobat periòdicament per conversar en català, de les quals 84 són del programa convencional, 73 dels tallers de conversa que s’han fet a les escoles Parc de les Aigües, Pallach, Anicet de Pàges i Salvador Dalí, i  10 al centre penitenciari Puig de les Basses.

A Figueres el VxL compta amb una xarxa d'establiments i entitats col·laboradors que donen suport al programa i que hi participen de maneres diverses. 

L’objectiu del programa és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.  A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

Marcel Marimon va amenitzar l’acte de cloenda que va tenir lloc a l’Auditori Caputxins. La festa va comptar amb l’assistència del segon tinent d’alcalde, Jordi Masquef.