Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carolina Grau  guanya el Concurs de Comissariat 2021 de la Xarxa Transversal amb el projecte Natura Viva: musa i mimesis.

Carolina Grau ha estat escollida guanyadora del Concurs de Comissariat que la Xarxa Transversal ha convocat aquest 2021. Aquest concurs ha permès seleccionar un projecte artístic en camp de les arts visuals per portar-se a terme simultàniament en les 10 ciutats que conformen la Xarxa Transversal l’acció central del qual tindrà lloc la tardor de 2022.

 

Natura Viva: musa i mimesis convidarà a deu artistes a explorar la geografia local i tornar-nos a “revelar” com sentir i aprendre de la nostra naturalesa. Els artistes  faran una recerca de geografia, geologia, agricultura, tradicions populars i història dels espais naturals de cada localitat participant, observació a partir de la qual generaran les seves accions temporals i de nova creació artística (en diferents formats: dibuixos, instal·lacions de so, performance, escultura, pintura o vídeo),  reflectint diferents aspectes de la saviesa de la nostra naturalesa local i portant-la als espais expositius.

Davant el saqueig que estem infligit als recursos naturals del nostre territori, el projecte vol obrir noves finestres a la natura per a inspirar, sentir i connectarnos. Es tracta doncs d'un exercici d’observació, i sobretot per poder conscienciar i reflexionar sobre l'evolució de la nostra empremta i el seu impacte en la nostra biosfera. Les deu propostes seran presentades al públic fomentant noves lectures d’entorns locals, deixant en  mans de l'espectador si re-visiten el territori amb una altra mirada i amb nous coneixements. 

La comissària d’aquesta proposta i guanyadora del concurs ésla Carolina Grau,  historiadora, crítica d'art i comissària d'exposicions i projectes artístics. La seva trajectòria professional inclou propostes de comissariat en espais com el Centre d'art la Panera, el MARCO Museo de Arte Contemporáneo de Vigo, Sala Alcalá 31 Madrid, Azkuna Zentroa Alhóndiga Bilbao o el Centre d'art contemporain La Galerie a Paris entre molts d'altres; així com en diverses galeries i entitats artístiques a Espanya, Portugal, França i el Regne Unit. És una de les cofundadores de la Biennal de Jafre del Ter que va comissaria del 2003 al 2015.  Durant el any 2017 va ser comissària associada de Arquipelago Centro des artes contemporáneas a les illes Açores, Portugal. Grau ha format part de diferents jurats, ha realizat conferències, i és actualment membre del consell editorial de Dardo Magazine on escriu. Ha escrit texts pels catàlegs de Bernat Daviu, Carla Filipe, João Louro, Julia Mariscal, Bence Magyarlaki, Carlos Noronha Feio i Inês Zenha. 

 

 

Les 10 ciutats que conformen la Xarxa Transversal i acolliran el projecte Natura Viva: musa i mimesis la tardor vinent són: Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova.

 

Per a més informació, es pot consultar l’apartat “CONCURS DE COMISSARIAT”a la web del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals (www.txac.cat).