Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al llarg del mes de juny la Biblioteca de Figueres oferirà propostes que mariden vi i literatura en el marc d’una nova edició de Biblioteques amb DO

Bibliotques amb DO proposa el maridatge entre vi i literatura.

La Biblioteca Fages de Climent de Figueres es suma novament al projecte "Biblioteques amb DO" i, com ja és habitual, aquest mes de juny maridarà els vins de diversos cellers de la DO Empordà amb propostes relacionades amb la literatura. 

Enguany la biblioteca proposa als seus usuaris i usuàries quatre propostes de caire divers que, com ja és habitual, si el temps ho permet, tindran lloc a la terrassa. Així, el públic assistent podrà gaudir del concert dels Homes de filferro, Jordi Casals i Sebastià Roig, que ens oferiran cançons pròpies i versions basades en poetes empordanesos i temes relacionats amb els vins; dels jocs de paraules relacionats amb el lèxic del món del vi de Miquel Sesé; d’un recorregut per l’àmplia i diversa geografia catalana dedicada al vi a partir del diàleg entre l'enòleg Àngel Garcia Petit, i la sommelier Fina Juez; i d’un espectacle creat a partir del muntatge teatral basat en el poemari El poble de Miquel Martí i Pol, on la poesia i el vi es fusionen. 

El projecte "Biblioteques amb DO" va néixer l’any 2013 a iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes per a tots els públics que mostren els trets característics de cada territori vitivinícola i enguany arriba a la seva 6a edició.

PROGRAMACIÓ:

Dijous 6 de juny – 19.45 h GOTS PLENS, PARAULES BUIDES Cançons i versions al voltant del vi i la literatura HOMES DE FILFERRO (Jordi Casals i Sebastià Roig) Organitza Càtedra del Vi i de l'Oli de l'Empordà Tast de vins d’un celler de la DO Empordà 

Un singular espectacle, amb un punt esbojarrat, a càrrec dels Homes de filferro, Jordi Casals i Sebastià Roig, que ens oferiran cançons pròpies i versions basades en poetes empordanesos, temes relacionats amb els vins i altres alcohols, pel·lícules i cultura freak, muses dalinianes, poetes futuristes i autors de la beat generation o del dirty realism.

Dijous 12 de juny – 19.30 h TASTAVINS I TASTAMOTS Miquel Sesé Tast de vins JOC de Jordi Oliver .

Tastavins i tastamots vol ser una aproximació a l’apassionant món del vi, combinant-lo amb tot un reguitzell de jocs de paraules. Entre tast i tast, entre explicació i explicació, els assistents jugaran amb enigmes de paraules relacionats amb els vins. 

Miquel Sesé es dedica a fer jocs de paraules des que el 1989 va fundar Olissip amb un parell de socis més i durant aquests gairebé 30 anys s'ha dedicat professionalment a fornir de tota mena de passaments diversos mitjans de comunicació. , especialment premsa escrita, tot i que també ha treballat per a ràdio i televisió. Especialista en mots encreuats, anagrames, palíndroms, bifronts, alfagrames, tetragrames, cronogrames, criptogrames…

Dimecres 19 de juny – 19.30 h Presentació del llibre La volta a Catalunya en 50 vins (Ed. Larousse) Diàleg amb l'autor Àngel Garcia Petit i la sommelier Fina Juez. Tast de vins d’un celler de la DO Empordà 

La volta a Catalunya en 50 vins, editat per Larousse, és una invitació a recórrer l'àmplia i diversa geografia catalana dedicada al vi, des del bell Empordà fins l'adusta Terra Alta, dels marges del Segre als suaus turons d'Alella. Un recorregut per les dotze denominacions d'origen de vins catalans que descobreix les singularitats de cada una d'elles i que proposa, de la mà del reputat enòleg Àngel Garcia i Petit, una acurada selecció de 50 cellers i d'un vi o cava de cadascun d'ells, així com de destacats o insòlits llocs dels voltants que mereixen una visita, per a que la invitació al viatge suposi tot un èxit. 

Des de la Biblioteca de Figueres us convidem a recórrer l’àmplia i diversa geografia catalana dedicada al vi a partir del diàleg entre l'autor del llibre, l'enòleg Àngel Garcia Petit, i la sommelier Fina Juez.

Dimecres 26 de juny – 19.30 h EL POBLE (DE Miquel Martí i Pol) Espectacle poètic amb tast de vins Teatre eSseLa Direcció i interpretació: Pep Tines i Cacu Prat Tast de vins d’un celler de la DO Empordà 

Un espectacle de poesia i tast de vins creat a partir del muntatge teatral basat en el poemari El poble, de Miquel Martí i Pol. Amb El poble entre copes Teatre eSseLa ens proposa un espectacle on la poesia i el vi es fusionen, en una orgia de sensacions on s’impliquen tots els sentits.

Una revisió de les obres poètiques més emblemàtiques de Miquel Martí i Pol, El poble, un clar referent de qui va ser anomenat “poeta del poble”, amb una posta en escena en la qual, des de la contemporaneïtat, veu i vi ens apropem a l’essència d’un poble, vist com a refent uni-versal del nostre país, on la gent amb els seus sacrificis, desitjos, misèries, il·lusions, lluites, somnis, les tradicions o l’entorn en són els protagonistes.