Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimecres finalitza...

Vila fa un “balanç altament satisfactori de les reunions i dels temes que hem treballat a París durant aquests dos dies. Ens ha permès potenciar la presència de la ciutat i la comarca en projectes beneficiosos com són la línia d’alta velocitat ferroviària i altres de caràcter transfronterer”. 

Connexió amb l’alta velocitat

Una de les reunions va ser amb el director del mercat espanyol del departament SNCF (empresa que gestiona els serveis ferroviaris de l’alta velocitat francesos)Frank Lafertéa qui se li va justificar la necessitat que l’empresa continuï tinguen en compte l’estació de Figueres, un cop entri en funcionament tota la línia d’alta velocitat entre Barcelona i París. Un servei previst per a finals de l’any vinent, principis del 2013.

 

En aquest sentit, els responsables de la SNFC es van mostrar satisfets pel balanç de passatgers que han utilitzat el servei transfronterer d’alta velocitat des de la seva posada en funcionament, gairebé fa un any. Vila va aprofitaraquesta satisfacció per demanar que la SNFC tingui en compte els trajectes més regionals de la línia, i que uneixen les ciutats de Figueres, Perpinyà i Montpellier.

 

En relació a la campanya de publicitat que la SNFC va adreçar al públic del Llenguadoc- Rosselló, on es promocionava el servei amb unes castanyoles i fent referència a Espanya, Vila va demanar als responsables de màrqueting que es catalanitzi el nom de la ciutat -Figueres en comptes de Figueras- i que es reforci la imatge de la ciutat i l’Empordà amb altres distintius gràfics i únics, els quals serien més útils per promocionar la zona. Una explicació que va completar amb el lliurament d’una carta signada per ell mateix i pel president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà on es lliurava per escrit la reflexió anterior.

 

UNESCO

Durant l’estada a París també es van mantenir contactes amb tècnics de la UNESCO per valorar les opcions que es pugui presentar la candidatura per declarar els espais vinculats a l’obra de Salvador Dalí com a Patrimoni de la Humanitat. La voluntat del consistori figuerenc passa per continuar explorant les properes setmanes aquesta possibilitat i decidir, durant el primer trimestre de l’any vinent, si es presenta de forma oficial la candidatura.

 

A l’estada a París també s’han mantingut contactes amb representants del govern francès, com per exemple amb l’ambaixador per les comissions intergovernamentals, cooperació i qüestions transfrontereres, Frederic Basaguren (s’adjunta imatge), amb qui es va posar sobre la taula la voluntat d’intensificar la col·laboració amb projectes transfronterers.

 

Una intenció que també es va tractar durant la visita a l’Assemblée Nationale i amb diputats del Llenguadoc- Rosselló com Jacqueline Irlés. Tant a Irlés com aBasaguren, l’alcalde els hi va destacar la forta influència de França i de la Catalunya Nord a Figueres i a la comarca, en els àmbits comercial, turístic i cultural. Influència que es confirma en el 1.400.000 francesos que, segons Comerç Figueres, visiten la ciutat per comprar a les botigues; els 234.827 francesos i franceses que van visitar el Museu Dalí, i el Dalí Joies, el 2010 (un 21% del total de les visites); o, finalment, que el 30,64% de les consultes a les oficines de turisme figuerenques van ser, l’any passat, de ciutadans francesos.