Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anna Nadal Tenllado guanya la Beca de Recerca Ciutat de Figueres 2023 amb el projecte Figueres de portes endins.

L’Ajuntament de Figueres convoca anualment la Beca de Recerca Ciutat de Figueres, la qual té com a objectiu el foment de l’estudi en els àmbits de les ciències socials i humanes i de les ciències naturals. En l’edició d’enguany, el jurat, després d’estudiar i valorar els set projectes presentats segons els criteris que indiquen les bases de la convocatòria (qualitat i viabilitat del projecte, interès per Figueres i currículum dels investigadors) ha proposat que s’atorgui la Beca de Recerca Ciutat de Figueres 2023 a l’estudi presentat per Anna Nadal Tenllado sota el títol:

 

Figueres de portes endins. Vida privada, devoció i cultura al segle XVIII

 

El projecte guanyador es centra en l´estudi de la vida privada i la realitat quotidiana a Figueres durant el segle XVIII. El treball vol analitzar les diferents tipologies d´habitatges de la ciutat, així com les estructures familiars i les jerarquies de poder que s´estableixen entre els seus membres. La recerca també s´endinsarà en els costums i la vida privada amb grans blocs temàtics dedicats al treball domèstic, l´educació, la higiene personal, els rituals alimentaris o la vestimenta. Aquesta mirada àmplia des de la microhistòria aportarà informació rellevant i inèdita de l´àmbit domèstic figuerenc en un segle XVIII ple de contrastos.

 

 

Anna Nadal Tenllado (1995)és graduada en Història de l’Art (2018) i Màster Universitària en Recerca en Humanitats (2020) per la Universitat de Girona. Actualment està realitzant el Doctorand d’Història de l’Art a la UdG

Ha participat en el projecte Reflejos de lo sagrado. El ciclo del retablo en Cataluña, del final de la Edad Media al Academicismo. Modelos, Fortuna patrimonial y Perspectiva de género (2020) finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. També ha presentat diverses comunicacions entre les quals destaquen “Art consumption in the first half of 18th century based on post-mortem inventories from Girona” (2020),“Interiors nobles urbans del bisbat de Girona. Arquitectura, art i societat. 1700-1750“ (2021) i “Els inventaris post-mortem per a la Història de l´art del segle XVIII” (2023).