Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'acte de lliurament de premis celebrat aquest matí a Caputxins també ha comptat amb la ponència de Sílvia Osuna i Mohamed El-Amrani, dos exemples de talent i emprenedoria de la comarca que han reflexionat sobre el camí cap a l'èxit

Anna Espelt, Ca la Marutxi, Ceres Roura, Nohakota i estudiants dels Instituts Illa de Rodes i El Pedró, guardonats als Premis Emprenedors.

L'Auditori Caputxins ha acollit aquest matí el lliurament de la novena edició dels Premis Emprenedors de l'Alt Empordà 2017, impulsats per l'Ajuntament de Figueres, l'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Setmanari de l'Alt Empordà i l'Associació Fòrum Imagina, que tenen com a objectiu promoure la iniciativa emprenedora a la comarca, a més de reconèixer l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat  socioeconòmica i de creació de llocs de treball.

El jurat, format per representats de les entitats organitzadores i per empresaris i empresàries de la comarca, han premiat els següents projectes i empreses:

  • Categoria Millor idea de negoci

Cateogoria ESO 

-      Ardupaper, de Paulo Bylo, Melissa Cambre, Júlia Pau, Margarita Tatiana, i Paula Rodríguez

Categoria Batxillerat i Cicles

-      Nea, d'Estrella Fernández, Neus Rojas i Àlexia Pallarès

  • Categoria Innovació

Premi Innovació

-      Ca la Marutxi - Norma Servé Galán

Àccèsit Innovació

-      Ceres Roura SA - Xavier Roura Masó

  • Categoria Emprenedors

1r Premi Emprenedor 

-      Nohakota, d'Irina Arché Clemente i Enric Deusedas

2n Premi Emprenedor

 -      El Bosc d'Alí Babà, d'Eduard Tolos Palau

  • Categoria Jove empresari/ària

Premi Jove empresari/ària a

 -      Anna Espelt (Celler Espelt)

 L'acte ha comptat amb la ponència de la castellonina Sílvia Osuna, investigadora de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi de la UdG, premi Fundació Princesa de Girona en Investigació 2016,  i del rosinc Mohammed El-Amrani, fundador de la Xarxa de Convivència, premi Fundació Princep de Girona en la Categoria Social 2014, dos exemples de talent i emprenedoria que han reflexionat sobre el camí cap a l'èxit.

Com a novetat, a l’edició d’enguany s'han presentat uns nous trofeus del Premi Emprenedors. Partint del premi concebut per Dizaina, ha estat creat amb una impressora 3D, gràcies als dissenys elaborats pels alumnes del Curs de Disseny en 3D organitzat per Sistemes informàtics ICON en el marc de la Garantia Juvenil (cofinançat pel SOC de la Generalitat de Catalunya i el FSE).

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que "la quantitat i qualitat dels projectes rebuts és una clara demostració de l'esperit emprenedor de la ciutat i la comarca" i ha destacat que "la joventut dels emprenedors i emprenedores és la millor garantia de futur". 

En aquesta novena edició, ha comptat amb la col·laboració dels Serveis Educatius de l'Alt Empordà, així com el suport de la Diputació de Girona, el Programa Catalunya Emprèn, el Ministerio de Empleo i el Fons Social Europeu.