Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Centenars d’alumnes de primària i secundària de la comarca participen en la vint-i-unena edició d’aquesta prova de matemàtiques.

Alumnes de l'Alt Empordà s'enfronten a les proves Cangur al pavelló municipal de Figueres.

El passat dijous 7 d’abril es va celebrar una nova edició de les proves Cangur, un certamen de matemàtiques que organitza anualment la Societat Catalana de Matemàtiques i que se celebra de forma conjunta a més d’una trentena de països europeus amb l'objectiu d'acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès per la pràctica d’aquesta disciplina.

Les proves Cangur estan adreçades a alumnes des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat. En aquesta nova edició, la ciutat de Figueres ha acollit alumnes de la mateixa ciutat i d’altres municipis propers habilitant el pavelló poliesportiu municipal perquè els alumnes de 4rt d’ESO i de 1r i 2n de Batxillerat hi realitzessin aquesta prova de matemàtiques, mentre que els alumnes d’altres cursos l’han fet als seus centres educatius.

Per al regidor d’esports de la ciutat, César Barrenechea, “les instal·lacions esportives de la ciutat estan obertes a iniciatives com  aquesta, ja que per a la ciutat, l’educació i l’esport són indestriables”.

En el conjunt de Catalunya, aquesta prova ha assolit una inscripció d’un miler de centres educatius i més de cent mil alumnes participants.

D’aquí a uns dies se sabran els resultats de les proves Cangur de matemàtiques, que constaven de 30 preguntes i 75 minuts per resoldre els exercicis.