Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acord comarcal per a la creació de l’Agència de desenvolupament de l’Alt Empordà.

Les entitats locals impulsores del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i Ocupació de l’Alt Empordà han acordat realitzar els primers passos en ferm per a la creació de l’Agència de Desenvolupament Econòmic. Aquest ens neix amb la voluntat de treballar conjuntament les polítiques de promoció econòmica de la comarca, d’acord amb les necessitats detectades en el Pla Estratègic que ha estat aprovat per totes les entitats locals en àmbits com la generació de llocs de feina, la diversificació de l’economia, la captació d’inversions o l’impuls de la formació.

La decisió de tirar endavant l’Agència s’ha materialitzat aquest dijous, 27 de maig, en una trobada dels representants polítics de les entitats a l’Alfolí de la Sal, a l’Escala. A la reunió s’hi ha exposat una possible estructura de l’Agència i una previsió dels recursos necessaris per al seu funcionament. Els representants han acordat avançar de forma sòlida cap a la creació de l’ens, estudiant a nivell tècnic quines són les passes a seguir per constituir l’Agència amb la major brevetat possible.

Les entitats s’han compromès a que l’Agència sigui una eina útil i al servei de la comarca, emprenguent projectes i iniciatives que beneficiïn el conjunt de pobles i viles de l’Alt Empordà. També s’ha acordat estudiar models de governança que vetllin per la representativitat proporcional de totes les entitats locals, garantint la participació de pobles petits i micropobles.

A la reunió hi han participat els Ajuntaments de l’Escala, Figueres, Roses, Castelló d’Empúries, Vilafant, Llançà, la Jonquera i Vilamalla; el Consell Comarcal de l’Alt Empordà; el Consorci Salines-Bassegoda, l’Associació Empordà Turisme i l’Associació de Micropobles.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “aquest és un pas endavant per treballant conjuntament, tots els municipis de la comarca, per a la promoció econòmica de l’Alt Empordà i avançar en la diversificació de l’economia, la captació d’inversions o l’impuls de la formació”.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Jesús Quiroga, ha afegit que “estem molt satisfets amb el compromís ferm de la comarca per crear l’Agència de Desenvolupament. Hi posarem tot l’esforç per construir una eina útil i eficient per crear llocs de feina, generar activitat econòmica i captar inversions en benefici del territori i la ciutadania.”