Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 450 alumnes de 2n cicle d’educació primària, corresponents a onze escoles de Figueres, han visitat durant els mesos d'abril i maig d'aquest any les instal·lacions de l’Estaci&oacut...

Aquestes visites, organitzades per l’empresa municipal Figueres de Serveis SA, es realitzen amb la finalitat de conscienciar els alumnes sobre la necessitat de tractar l’aigua perfer-la apta per al consum humà i de depurar-la per tal de retornar-la al medi ambient amb unescondicions favorables.ç

La visita es complementa amb el joc Els Aigualits Consells d'en Guttatim un joc de memòria visualque es prepara amb la finalitat que els alumnes s'adonin de la importància i necessitat d'estalviar unrecurs tan escàs i limitat com és l'aigua, alhora que també fa un repàs als usos quotidians que femd'aquest element. També s'ha lliurat, a cada un dels alumnes, un dossier amb activitats lúdicodidàctiquesamb l’objectiu de facilitar la comprensió i fer més amena la sortida.

Les visites s'han fet amb monitors especialitzats amb la finalitat d’adequar tots els aspectes tècnics a l’edat dels alumnes. Com a cloenda s’ha convocat un concurs d'endevinalles entre tots els alumnes de les escoles participants. Els alumnes han hagut d'escriure una endevinalla, la resposta de la qual fos qualsevol dels conceptes quetreballats a la sortida, i acompanyar-la d'un dibuix. S'ha premiat l'originalitat i la creativitat a l'horade confeccionar tot el conjunt.

Els alumnes premiats, en aquesta edició, han estat els següents: 1r. premi Àlex Leal Buitrago de l'Esola La Salle; 2n. premi Pau Ansón Llobet de l'Esola Cor de Maria; 3r. premi Anna Ferrera Garcia de l'Esola Sant Pau. A més, el jurat ha atorgat accèssits a: Brenda Fabiola Cardenas Arauco de l'Esola  Anicet de Pagés; Charouk Jaadi de l'Esola Parc de les Aigües; Esther Moreno Vergés de l'Esola Salvador Dalí; Juli Ruano Capablo de l'Escola Paula Montal; Karol Denisse Ramirez Vallecillo de l'Escola Josep Pallach; Marina Joher Güibas de l'Escola M. Àngels Anglada; i, finalment, Yousra Belkhir de l'Escola Amistat.