Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Guàrdia Urbana ha realitzat controls entre els dies 19 al 25 de gener. Prèviament, es va fer una setmana informativa amb repartiment de fulletons informatius

12 controls i 21 denúncies en una setmana de campanya sancionadora contra l’incivisme dels conductors de patinets elèctrics.

L’Ajuntament de Figueres ha iniciat conjuntament amb la Guàrdia Urbana una campanya informativa i sancionadora als usuaris de vehicles de mobilitat personal (VPM). Del 12 al 19 de gener, la Guàrdia Urbana va informar als usuaris de patinets elèctrics sobre la normativa a complir per circular amb aquest tipus de vehicle per la ciutat, on es van repartir 500 fulletons informatius. I a partir del dia 19, es va començar a sancionar.

 

En total s’han fet 12 controls en diferents zones de la ciutat amb un resultat de 21 sancions. La majoria d’aquestes s’han interposat al centre de la ciutat.

 

  • Circular per la vorera: 13 denúncies
  • Circular en sentit contrari: 1 denúncia
  • Circular amb un nombre de persones superior al permès: 4 denúncies
  • Circular utilitzant dispositius mòbils: 1 denúncia
  • No respectar el llum vermell d'un semàfor: 1 denúncia
  • No respectar un VMP la zona de prioritat invertida degudament senyalitzada: 1 denúncia
  • Diligències al jutjat: 1

 

A banda, s’ha interposat una diligència adreçada al jutjat per circular amb un patinet elèctric que precisa autorització administrativa sense haver-la obtingut.

 

L’objectiu d’aquesta campanya és recordar la normativa que algunes persones desconeixen sobre el bon ús d’aquests vehicles i sensibilitzar i conscienciar per permetre una bona convivència entre els vianants i els patinets elèctrics.

 

La regidora de mobilitat, Núria Bartrolich, ha explicat que “estem molt satisfets de l’inici d’aquesta campanya per reduir l’incivisme dels usuaris de patinets elèctrics a la ciutat. Continuarem sancionant els incívics i ampliant als punts de la ciutat on rebem més queixes sobre l’ús indegut dels VMP”.