Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un any més Figueres celebrarà el tradicional concurs de fanalets. Iniciat l’any 1921

  • Adreça

    Teatre El Jardí

BASES

Tenim notícia que el concurs de fanalets que organitza cada any l’Ajuntament de Figueres se celebra com a mínim des de fa 100 anys. A “La Veu de l’Empordà” de 1921 podem llegir-hi l’anècdota d’un nen que es deia Domènech Viñas i Subirà que —tot i estant malalt la nit de Reis i no poder sortir al carrer a veure la cavalcada— tenia un fanalet «digne del primer premi en el concurs obert».

 

Per participar-hi, cal haver-s’hi inscrit prèviament. La inscripció és gratuïta i es podrà fer fins al 2 de gener a l’Oficina de Turisme per correu electrònic turisme@figueres.org, telèfon 972 503 155 o presencialment (Plaça Escorxador, 2. Horari de 9:30h a 18h de dilluns a dissabte, i de 10h a 15h diumenges. Tancat els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1 de gener).

El tradicional concurs de fanalets es divideix en dues fases:

FASE de concurs. Cal ser al Teatre Municipal el Jardí el dia 5 de gener a les 12 del migdia fanalet en mà. Cada participant serà cridat per pujar a l’escenari on el jurat valorarà el seu treball. És un bon moment perquè cada participant expliqui al jurat tot allò que cregui oportú i que sigui valorable: materials de construcció, tema sobre el qual s’ha dissenyat, dificultats del disseny...

FASE de mostra i proclamació dels fanalets guanyadors. Cal ser al Teatre Municipal el Jardí el dia 5 de gener a les 16.30 h fanalet en mà. Ses Majestats els Reis d’Orient, just en arribar a Figueres per a la Cavalcada, seran al Teatre per donar personalment en mà un regal a tots els participants al concurs, que podran mostrar personalment als Reis el seu fanalet. En aquest moment també es proclamaran els fanalets guanyadors.

Premis

Tots els participants rebran un obsequi de mans de Ses Majestats els Reis d’Orient. A part, s’institueixen els següents premis:

Primer, segon i tercer classificat. Es tindrà en compte l’originalitat del disseny, la dificultat tècnica i la capacitat per comunicar una idea.

Premi especial del Rei Blanc al millor fanalet sostenible, fet amb material de rebuig o reciclat.

Premi especial del Rei Ros al fanalet millor explicat davant del jurat

Premi especial del Rei Negre al millor fanalet figuerenc, la temàtica del qual expressi o evoqui una idea a l’entorn de la ciutat.

05/01/2024 de 12:00 a 13:00

Publicat a

Etiquetes

Familiar