Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

* En col.laboració amb l'Escola Oficial d'Idiomes - ENTRADA LLIURE

L’home del carretó

Ahmad, antiga estrella del rock pakistanès, ven cafè i rosquilles en ple centre de Manhattan. Ahmad complementa els seus ingressos a través de la venda de DVD’s pornogràfics, això li permet estalviar prou diners per poder assolir un dels seus somnis, viure dignament amb un fill al que amb prou feines coneix. És una vida cruel i plena d'humiliacions. però Ahmad la duu amb estoica dignitat i sensibilitat. De sobte, dos esdeveniments donen un gir a la seva vida : l'arribada d'una jove dona espanyola, que treballa carrer avall en un quiosc de diaris, i l'oferta d'ajuda d'un altre jove pakistanès, que li recorda la seva antiga vida com a estrella del rock. Mentre Ahmad s'esforça a perseguir aquestes dues noves oportunitats, que poden fer-li escapar del seu destí i tenir una vida millor, la història dona novament un gir i torna al moment en què ordena el seu carro en la foscor del matí : els preparatius per a començar el dia, els altres immigrants que vesteixen la ciutat per a un nou dia, la gent que torna a comprar, com cada matí, cafè, te i rosquilles.

Entre les inspiracions que reconeix el nord-americà de pares iranians Ramin Bahrani, director i guionista de “Una café en cualquier esquina”, hi ha “El mite de Sísif”, l’assaig filosòfic d’Albert Camus, malgrat que la història que ens presenta té molt de real, molt de la vida diària de l’home que la protagonitza, empenyent el seu carretó pels carrers de Nova York, com una al•legoria del que té que fer per tirar endavant la seva pròpia vida dins una ciutat que comença a aixecar cap després dels atemptats a les torres bessones.

Aquesta és la primera de les tres pel.lícules que formaran part del 4rt cicle de cinema en versió original de l’Escola Oficial d’Idiomes i el Cineclub Diòptria. Aquest any les propostes estan centrades en conèixer aspectes sovint ingnorats de la realitat que envolta la immgració a Europa i a la resta del món. L’entrada és lliure durant tot el cicle.

de 09/02/2011 22:30 a 11/02/2011 00:00