Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La vie burlesque

Joachim (Mathieu Amalric) torna a la seva França natal al capdavant d'un espectacle de New Burlesque. La idea és oferir una sèrie d'actuacions en localitats de província per acabar amb una gran representació en un teatre de París. Mathieu Amalric torna a posar-se al davant i al darrere de les càmeres amb "Tournée", estupenda pel·lícula amb la que va endur-se dos guardons del Festival de Cannes: millor director i el FIPRESCI, a més de rebre set nominacions als César, màxim honor de la indústria gala.

Com a artista proper al concepte d'autor, Amalric està en plena forma. La seva signatura també apareix en el guió d'aquesta tragicomèdia divertida i crua com la vida mateixa, una història que sap recollir amb respecte i sentiment l'essència d'un gènere decadent, amb un grup d'artistes lliurat a una existència en constant moviment, a la recerca d'una alegria que esmorteeixi els grisos d'una realitat menys apagada quan s'avança en companyia. Sense més música que la que acompanya el seu discórrer „Ÿ la banda sonora, oberta i tancada per “The Sonics”, és una delícia „Ÿ, amb una fantàstica tasca de direcció que fa que la càmera no molesti en cap moment com a element aliè al que ens ofereix, la pel·lícula és complicada i exigent, per descomptat, però meravellosament satisfactòria.

Més enllà del protagonista principal, que un cop més desapareix dins del seu personatge, la vociferant troupe que l’escorta desplega un catàleg interpretatiu que neix de la veritat de les seves realitats quotidianes, una pintoresca família que sap desgranar en la seva actitud les virtuts que després expandeix sobre l'escenari. Glamour, sensualitat, carn, sàtira, alegria i tristesa... caos, un caos en el qual tots ens movem però que les protagonistes de la pel·lícula „Ÿ especialment Mimi Li Meaux (Miranda Colclasure, l'altra pota fonamental de la narració) „Ÿ saben ordenar per convertir l'excentricitat en honestedat, l'excés en contenció emocional, les llàgrimes en rialles.

de 13/10/2011 22:30 a 14/10/2011 00:00