Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Objectiu:

Apropar la gent a un llenguatge avui tan universal i accessible com és la fotografia digital i més concretament la fotografia de fenòmens meteorològics. Esdevindrà un curs molt introductori de tècniques bàsiques de fotografiaper sabercapturar imatges meteorològiques. Sabrem quan es pot produir un fenomen meteorològic per així ja tenir la càmera a punt, coneixerem quin és el millor moment per fer la foto, i com treballar mínimament una fotografia digital.

Està obert a tothom i vol ser un taller participatiu, molt didàctic i d’iniciaciósobre el món de la fotografia i la meteorologia.

Contingut:

  1. Benvinguda als assistents i entrega de documentació de treball
  2. Identificació de tipus de núvols que senyalen la possible aparició de fenòmens meteorològics diversos i d’interès fotogènic
  3. Explicació de les parts d’una càmera fotogràfica, perquè serveixen, i quines tècniques clau s’han de tenir en compte a l’hora de fer una foto (profunditat de camp, lluminositat, condicions de l’ambient, etc.)
  4. Exemples concrets de fotografies per mostrar com s’hi ha aplicat la teoria explicada
  5. Cas pràctic de processament d’una fotografia digital. Possibilitats d’edició de fotografies digitals. Després de titar una foto, “I ara què”?

Professors:

Manel Dot és fotògraf autodidacta, observador meteorològic de Vic, i col·laborador de l’espai El temps de TV3. Autor de fotografies dels llibres Els núvols. Guia de camp de l’atmosfera i previsió del temps, i de El nostre temps. Publicació d’una fotografia a la Revista “Weather” de la Royal MeteorologicalSociety, i al calendari de 1995 de la Royal MeteorologycalSociety d’Anglaterra. Primer premi i menció d’honor per a dues fotografies al concurs Photo o Contest de la Revista “Weatherwise” de Washington.

Josep Maria Costa és fotògraf professional, i col·laborador de diferents mitjans de comunicació generals, comarcals i locals, tant de televisió (Televisió d’Osona i Televisió de Catalunya) com de premsa escrita d’àmbit comarcal. També col·labora com a fotògraf a la revista digital Viure als Pirineus.Cat i al diari digital Osona.com del grup Nacional Digital.

20/03/2014 de 18:00 a 19:00