Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

* AMB LA PRESÈNCIA DEL SEUS DIRECTORS, ANNA TEIXIDOR I MARC FARO.
DESPRÉS DE LA PROJECCIÓ, HI HAURÀ UN PETIT COL.LOQUI


Quan en Lahcen va arribar a Salt per primera vegada i va veure l’únic gratacel que hi ha a l’Avinguda dels Països Catalans, va pensar que havia arribat a Nova York. Pot semblar una afirmació agosarada. Salt no és Nova York. I a Nova York no n’hi ha un, sinó molts edificis que tenen més de cent metres d’alçada. Però l’escena il•lustra l’imaginari que pot tenir l’immigrant i la distància que a vegades separa el seu coneixement previ amb la realitat que es troba.

A partir de la història de Lahcen i el seu germà, Saïd, que van arribar a sota d’un camió i encara no tenen papers es construeix un relat que es va intercalant amb tres històries més. Una dona embarassada, d’origen brasiler, que té la seva parella al Centre d’Internament d’Estrangers (Barcelona) i que pot ser enviada en qualsevol moment al seu país d’origen; un empresari indi que està pendent d’un reagrupament familiar i una jove d’origen gambià, nascuda a Catalunya, que amb 16 anys es casarà amb en Balemen, en un matrimoni de convivència pactat quatre anys abans.

Totes les històries conflueixen a Salt (Gironès), una població que durant els darrers deu anys ha passat d’un 6% d’estrangers a un 41% i on, actualment, gairebé la meitat dels seus habitants són d’origen estranger.
El documental no només permet observar com els personatges pateixen i intenten afrontar la recessió econòmica sinó que mostra com la fe encara els arrela en el seu país d’origen. Aquest fet permet copsar, a més, com els estrangers mantenen les seves tradicions encara que, en alguns moments, entrin en conflicte en les lleis del país d’acollida.

24/03/2011 de 22:30 a 23:30