Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres presenta Figueres, natura i cultura. Una aproximació etnobotànica, el darrer volum de la Col·lecció Juncària que contribueix al coneixement de l’etnobotànica figuerenca.

L’acte tindrà lloc el 19 de març, a les set de la tarda, a la sala Brossa-Frègoli del Museu del Joguet de Catalunya.

Des de l’any 2004, el Servei de Publicacions de l’Ajuntament de Figueres, en col·laboració amb la Diputació de Girona, impulsa la Col·lecció Juncària amb la finalitat d’editar projectes d’investigació des de la perspectiva territorial, social i cultural del municipi. Figueres, natura i cultura. Una aproximació etnobotànica, de Montse Parada Soler i Joan Vallès Xirau, enceta una nova línia d’investigació centrada en l’àmbit científic, seguint igualment els criteris de recerca que defineixen la Col·lecció. El treball de recerca dut a terme pels autors és un compendi del coneixement popular dels figuerencs sobre les plantes i els seus usos. Hi donen a conèixer les espècies vegetals que utilitzen, els seus noms, les propietats farmacològiques que se’ls atribueixen, les seves aplicacions alimentàries, com les manipulen i quins altres usos en fan. És, en definitiva, un treball important per a la ciutat atès que contribueix al coneixement de l’etnobotànica figuerenca.

A l’acte de presentació, al costat dels autors, glossaran l’obra Teresa Garnatje, directora de l’Institut Botànic de Barcelona, i Pere Gifre, historiador i professor.  El treball que ara es publica fou guanyador l’any 2009 de la Beca de Recerca Ciutat de Figueres que convoca anualment l’Ajuntament de Figueres. La beca, dotada en 7.500 euros, s’atorga al millor projecte d’investigació en els camps social i científic referit a la ciutat Figueres.

 

19 de març, a les set de la tarda,

a la sala Brossa-Frègoli del Museu del Joguet de Catalunya.

17/03/2015 de 10:00 a 11:00