Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació del llibre "Alice's" de Xavier Muñoz Puiggròs, a càrrec de l'escriptora i periodista Susana Frouchtmann. Presentació de l'acte a càrrec de Maite Muns Cabot, editora de l'Art de la memòria edicions.

La doctora i humanista Alice Roughton (1905-1995) va exercir la psiquiatria i la medicina, però ben aviat es va implicar amb el moviment de metges contra la guerra nuclear o contra l’especulació urbanística que va destruir els centres històrics de moltes ciutats angleses.

Alice Roughton va viure els avatars del segle des de la seva mansió de Cambridge, on va rebre malalts mentals, joves estudiants, artistes, amics, homosexuals perseguits i refugiats dels diferents èxodes del nostre temps (jueus alemanys el 1939, hongaresos el 1956 i xilens el 1973). Va ser, a més, mecenes d’artistes i intel·lectuals com el músic català Robert Gerhard i el ballarí alemany Kurt Jooss, entre altres artistes. Es va relacionar amb J. M. Keynes, Joan Robinson, Bertrand Russell, Stephen Hawking, el codescobridor de l’ADN James Watson o el compositor Benjamin Britten.   A través de la seva biografia el llibre dona a conèixer l'entorn cultural, científic i artístic privilegiat del Cambridge de la major part del segle XX.

Dia: Dimecres 17 d'octubre

Hora: 19.30 h

Lloc: Biblioteca de Figueres

17/10/2018 de 19:30 a 20:30

Publicat a

  • Cultura