Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper dijous 15 de desembre, a les 21.30 h, Lluís Galter (Figueres, 1983) presentarà el seu darrer film 'La substància' a la sessió del Cineclub Diòptria.

La pel·lícula sorgeix del Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra, dirigit pel també figuerenc Jordi Balló, i va rebre el suport de l’Ajuntament de Figueres en ser-li atorgada una Beca Agita de 6.000 € quan el projecte encara es trobava en una fase molt embrionària.

L’any 2010, una delegació de l’empresa China Merchants Group es presentà a Cadaqués, localitat icònica de la Costa Brava catalana, coneguda internacionalment per ser refugi i inspiració de l’insigne pintor
Salvador Dalí. La seva missió, prendre apunts per a construir, en un futur, una rèplica del poble empordanès a la Xina. Sis anys més tard, la Tingting, una jove emprenedora que viu a la ciutat de Xiamen i que s’ha comprat un pis a Kadakaisi, la rèplica xinesa del poble de Cadaqués, decideix passar-hi un cap de setmana per desconnectar del seu dia a dia en una ciutat en constant ebullició.

Aquí comença “La Substància”: un documental que navega entre l’original i la rèplica, la realitat i el somni, el temps i la memòria, a través dels paisatges de Cadaqués, Kadakaisi, Xiamen i el Cap de Creus... El film, va estrenar-se en el marc del Festival de Cine Europeo de Sevilla el passat 5 de novembre.

Dia: Dijous 15 de desembre

Hora: 21.30 h

Lloc: Sala La Cate

Entrada gratuïta

15/12/2016 de 21:30 a 22:30

Publicat a

  • Cultura