Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres, en col·laboració amb la Diputació de Girona, presenta un nou volum de la Col·lecció Juncària. L'acte tindrà lloc al Museu de l'Empordà en el marc de l'exposició "Els Dalí de Figueres. La família, l'Empordà i l'art".

Josep Puig Pujades (1883-1949). Cervell i paraula del catalanisme republicà és la biografia intel·lectual i política d'aquest figuerenc. Ell fou la figura clau que enllaçà el republicanisme empordanès del segle XIX amb el catalanisme progressista anterior a la Guerra Civil.

Al llarg de la seva trajectòria, Puig Pujades va assumir diverses responsabilitats polítiques: regidor i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, comissari de la Generalitat a Catalunya, diputat a Corts i cònsol a Perpinyà i a Lió. Així mateix, va ser el màxim responsable de la Federació Republicana Socialista de l'Empordà que s'adherí a ERC. Durant els Fets d'Octubre de 1934, va ser empresonat 16 mesos per la seva responsabilitat al capdavant de la Generalitat de Catalunya a Girona.

El volum aborda els períodes històrics que van marcar decisivament la trajectòria de Puig Pujades. Fill de botiguers, va aprendre l'ofici de sastre gràcies a les seves estades a Barcelona i a París. Aquestes estades i la influència creixent del catalanisme progressista el marcaren ideològicament i li permeteren establir certes relacions amb intel·lectuals de l'època que culminaren amb la seva participació activa en projectes polítics i periodístics durant el primer terç del segle XX.

Dia: Divendres 11 de maig

Hora: 19 hores

Lloc: Museu de l'Empordà

11/05/2018 de 10:00 a 11:00

Publicat a

  • Cultura