Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empordoneses 2017 presenta la conferència 'L'art d'acció: Sistema de comunicació directe', a càrrec de Joan Casellas, artista plàstic, performer i fotògraf documentalista; i la performance 'T'estava esperant', de la performer anglesa Benys Blacker.

La ponència i performance es duran a terme envoltades per les obres de l’exposició multidisciplinària Mobilització que mostra el treball d’una trentena d’artistes. Durant la jornada també es presentarà la primera edició del catàleg 2017 d'Empordoneses, que precisament detalla les peces allà presentades. La segona edició d’aquest catàleg, es presentarà a Roses durant el mes de juny, coincidint amb la itinerància que Mobilització faci a l’espai Ca l’Anita, i estarà actualitzat conforme als treballs allà presentats.

L’ART D’ACCIÓ: SISTEMA DE COMUNICACIÓ DIRECTE
Ponència Joan Casellas

L’art d’acció és un procediment artístic vinculat a les avantguardes des del Futurisme a principis del S.XX. Els anys 60 i 70 l’art d’acció s’associa a diverses tendències d’art conceptual extraescèniques que busquen altres formes de comunicació que exploren el propi cos com a suport artístic plàstic i semiòtic. Actualment l’art d’acció experimenta un ressorgiment degut a la seva capacitat de relacionar-se amb l’entorn immediat i les persones sense els filtres i la complexitat dels mitjans tecnològics que dominen la quotidianitat i tots els aspectes de la nostra vida. En l’era de l’hipercomunicació polidireccional i simultaneista, l’art d’acció es focalitza en l’ara i l’aquí i el de tu a tu.

T'ESTAVA ESPERANT
Performance, de Denys Blacker

Denys Blacker va néixer a Londres, és llicenciada en Belles Arts (escultura) l'any 1985 a la Chelsea School of Art (Londres). Des de 1985 ha presentant les seves obres de performance a Espanya i internacionalment. És membre del grup internacional de performance The Wolf in the Winter; coordina 2 festivals anuals; FEM Festival Internacional de performance / art en viu a Girona i MAMA Festival a Madremanya; i és co-fundadora de ELAC (European Live Art Centre). El seu treball ja sigui en la performance, l'escultura o el dibuix reflecteix una recerca de la simetria i precisió, una interacció entre la intenció i la improvisació.

Dia: Dissabte 25 de març

Hora: 19 h

Lloc: Casa Empordà

25/03/2017 de 19:00 a 20:00

Publicat a

  • Cultura