Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Històries en femení

L'àrea metropolitana del Caire és un espai on s'aglutinen prop de 17 milions d'habitants. És una de les majors ciutats del planeta, i també un lloc on xoquen modernitat i tradició, dones decidides a trepitjar amb força dins la societat contemporània i altres ancorades en els costums. "Mujeres de El Cairo" fixa el seu focus en algunes d'aquestes històries, constituint un tríptic en el qual es veuen reflectides les situacions de moltes dones en molts llocs del món. I al centre, el relat de Hebba (Mico Zakki), una periodista d'èxit, jove, rica i maca que està casada amb Karim (Hassan El Raddad). La polèmica que suscita el programa de debats polítics que dirigeix a la televisió porta a Karim a demanar-li a la seva parella que atenuï la seva combativa postura antigovernamental, ja que aquesta està posant en perill la seva promoció com a periodista al diari per al qual treballa. És llavors quan Hebba decideix dedicar el seu programa a ocupar-se d'històries femenines „Ÿ el títol internacional i original del film es traduiria pel més encertat i suggestiu "Explica'm una història, Xahrazad" „Ÿ aconseguint captivar immediatament a milions de persones i aixecant reaccions fins i tot majors que davant d'un programa de política.

A través de tres relats perfectament compartimentats, presentats com una mena de realitats novel·lades, Nasrallah ofereix un triple espectre socioeconòmic en el que milions de dones „Ÿ no només egípcies „Ÿ es veuen reflectides no ja en la seva submissió al mascle, sinó en el deliri derivat de l'acceptació voluntària i natural d'una existència negada, tacada de manera constant i roïna.

Valenta per la seva col·lisió amb el poder establert en un país percebut àmpliament per occident com un amic allunyat d'extremismes islamistes, "Mujeres de El Cairo" es deixa portar pel seu impuls contestatari, sense condescendències, malgrat un punt de panfletarisme comprensible i adequat a les seves circumstàncies. Entre la recerca de la brillantor amb substància visual „Ÿ el recorregut per l'apartament després dels crèdits inicials, el pla seqüència que coqueteja amb la parella enjogassada al parc „Ÿ i la innocència esvalotadora, transcorren dues hores que agitaran incendiariament a alguns i subratllaran la consciència solidària a d’altres, despertant reaccions oposades davant un tema tan indignant com infinit.

de 10/03/2011 22:30 a 11/03/2011 00:00