Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cultura popular està formada per un seguit d’elements dispersos, festes i tradicions de diverses èpoques, algunes desaparegudes i altres de recent creació, que es barregen amb un conjunt d’activitats, celebracions i actuacions que varien poc d’un poble a l’altre, tot i que cadascun d’ells en té d’específiques.

Són manifestacions dels vells costums dels pobles rurals, centrats normalment en les festes locals i les celebracions religioses que marcaven el ritme de vida i el calendari anual, entre les que es barrejaven celebracions laiques. El calendari litúrgic ha marcat durant molts segles les festivitats de bona part dels pobles catalans, combinat amb celebracions sorgides de fa només poques dècades, en concret des de l’etapa democràtica del país.

Les festes majors són els esdeveniments més tradicionals; encara que hagin variat de dates i actes en el decurs del temps, són les que apleguen tot el poble i les famílies en uns dies assenyalats.

Amb motiu de la celebració de la Setmana Internacional d´Arxius d´aquest any hem preparat un petit mostreig d’impresos relacionats amb el lleure i l’oci altempordanès amb la finalitat de donar a conèixer els milers de programes de mà i altre material efímer de la comarca que disposem a l´ACAE.

de 01/06/2012 08:00 a 31/08/2012 00:00