Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Minicicle de cinema surrealista Dalí i el cinema surrealista a la Cate de Figueres els dies 2 i 9 de novembre a les 9 del vespre. S’hi projectaran les pel·lícules de Luis Buñuel, L’Age D’or (1930) i Un Chien Andalou (1929) i de Man Ray, Les Mysteres du Chateau de Dé (1928)

Els Amics dels Museus Dalí i Diòptria organitzen dues sessions que tornaran a Figueres “L’Âge d’Or” i “Un chien andalou” el mes de novembre.

El cicle s’obrirà  el dia 2 de novembre amb una conferència a càrrec de la Carme Ruiz, coordinadora del Centre d’Estudis Dalinians, on s’explicarà la relació entre aquests tres artistes arran de la seva complicitat amb els ideals surrealistes. Seguidament es projectaran les pel·lícules de Un Chien Andalou i Les mysteres Du Chateau de Dé. El dia 9 de novembre es projectarà L’Age D’or. Totes les sessions són gratuïtes per al públic.

Salvador Dalí i Luis Buñuel es varen conèixer durant la seva estada a la Residencia de Estudiantes de Madrid, allà forjaren una gran amistat que va fer que Dalí col·laborés en el guió de les dues obres de Buñuel, però aquesta amistat va quedar estroncada arran de l’aparició de Gala, l’estiu del 1929, l’exili republicà de Buñuel i l’acceptació del règim franquista per part de Dalí.

L’amistat de Dalí amb Man Ray ve de la mà de Marcel Duchamp, a la dècada dels anys 30,  època en què Duchamp els va presentar, encarregant-li a Man Ray que fotografiés diferents edificis de Gaudí per il·lustrar un article de Dalí sobre la “bellesa comestible” per a la revista Minotaure. Des de llavors l’amistat personal va traspassar a l’àmbit laboral, fins al punt que va intervenir en obres de Man Ray com El Retrat de Joella(1934) en què Dalí hi va pintar a sobre fent referència al seu mètode paranoico-crític, que estava en ple desenvolupament.  

Dies: Dimecres 2 i 9 de novembre

Hora: 21 hores

Lloc: Sala La Cate

Organitza: Amics dels Museus Dalí i Cineclub Diòptria

Entrada gratuïta

de 02/11/2016 21:00 a 09/11/2016 00:00

Publicat a

  • Cultura