Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

* AMB LA PRESÈNCIA DEL SEU DIRECTOR, AGUSTÍ VILA. Després de la projecció oferirà un petit col.loqui.

La comèdia dels errors

Humor, harmonia, amor, felicitat, emoció, sexe, acció, violència, abús, maltractaments, obsessions, perversió, drama o comèdia.....aquestes paraules són les úniques pistes que ens dóna Agustí Vila al suggerent tràiler del seu tercer treball (després de “Un banco en el parque" i el documental “3055 Jean Leon”).

Com a la igualment sorprenent “Canino”, “La mosquitera” és una pel·lícula sobre les trampes del llenguatge, una comèdia dels errors que demostra fins a quin punt la família sempre tendeix a defensar el seu status quo, encara que de vegades sigui tan disfuncional com el que retrata l’àpat que clausura el film.

Per Agustí Vila la família és un espai on allò anormal s'assumeix com a habitual, una institució que busca en el llenguatge dels sinònims políticament correctes l'escut rere el qual protegir-se. Els membres d'aquesta família benestant no poden evitar quedar-se enganxats a la mosquitera que els separa del món, són insectes que volen comunicar-se amb l'exterior però els hi falta el valor per fer-ho. Les paraules mai són el que signifiquen: Alicia (Emma Suárez, com absent) no ha estat violada perquè abans va accedir a tenir relacions amb el seu amant; Raquel (Anna Ycobalzeta) no maltracta a la seva filla perquè només està “nerviosa”, Miquel (Eduard Fernández) mai ha pegat ni pagat a ningú tot i que bufetegi a un gos i ajudi interessadament a la criada.

Com a “Un banco en el parque”-l’òpera prima de Vila- “La mosquitera“ està escrita al mil·límetre, el seu tractament estilitzat, fred i neuròtic i el seu artifici està calculat per a adaptar-se a un altre artifici, el d'una representació de perversions que desperta un somriure congelat en l'espectador.

“La mosquitera” va ser guardonada amb l’Espiga de Plata a la millor interpretació femenina (Emma Suárez) al Festival de Cinema de Valladolid de 2010 i també amb el premi a la millor pel·lícula al prestigiós Festival de Karlovy Vary, un dels festivals de cinema més antics del món.

de 03/03/2011 22:30 a 04/03/2011 00:00