Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre actors donem vida a disset personatges per explicar la gestació, els viatges i el final del bibliobús que la Generalitat de Catalunya posà en marxa el 1938 per portar llibres als soldats del front.

Pa i llibres!, proclamaven els cartells durant la II República. Les biblioteques tingueren un paper molt important, van ser claus en la transformació d’una societat analfabeta i pobra.Quan va esclatar la Guerra Civil van sorgir noves prioritats. Els soldats, els malalts i els ferits, necessitaven llibres, no només per instruir-se i informar-se, sinó també per distreure’s durant tantes hores mortes. Així va ser com va néixer el Servei de Biblioteques del Front i el bibliobús de la Institució de les Lletres Catalanes. En total va fer 18 viatges. 18 rutes fent préstecs de llibres a primera línia de front. I un últim periple: el de l’exili. Els més prestigiosos intel·lectuals i escriptors catalans viatjaren cap a França dins el bibliobús quan es produí l’èxode republicà.

Intèrprets: Damià Costa, Esther Llobet, Núria de Calella, Eduard Serra
Dramatúrgia i direcció: Núria Navarro i Teixidó
Assessor en la 
direcció: Rafa Jiménez
Durada: 1 h

Quatre actors donem vida a disset personatges per explicar la 
gestació, els viatges i el final del bibliobús que la Generalitat 
de Catalunya posà en marxa el 1938 per portar llibres als 
soldats del front.
Pa i llibres!, proclamaven els cartells durant la II República. 
Les biblioteques tingueren un paper molt important, van ser 
claus en la transformació d’una societat analfabeta i pobra.
Quan va esclatar la Guerra Civil van sorgir noves prioritats. 
Els soldats, els malalts i els ferits, necessitaven llibres, 
no només per instruir-se i informar-se, sinó també per 
distreure’s durant tantes hores mortes. Així va ser com va 
néixer el Servei de Biblioteques del Front i el bibliobús de la 
Institució de les Lletres Catalanes. En total va fer 18 viatges. 
18 rutes fent préstecs de llibres a primera línia de front. I un 
últim periple: el de l’exili. Els més prestigiosos intel·lectuals 
i escriptors catalans viatjaren cap a França dins el bibliobús 
quan es produí l’èxode republicà.
Intèrprets: Damià Costa, Esther Llobet, Núria de Calella, Eduard Serra
Dramatúrgia i direcció: Núria Navarro i Teixidó Assessor en la 
direcció: Rafa Jiménez Durada: 1Quatre actors donem vida a disset personatges per explicar la gestació, els viatges i el final del bibliobús que la Generalitat de Catalunya posà en marxa el 1938 per portar llibres als soldats del front.Pa i llibres!, proclamaven els cartells durant la II República. Les biblioteques tingueren un paper molt important, van ser claus en la transformació d’una societat analfabeta i pobra.Quan va esclatar la Guerra Civil van sorgir noves prioritats. Els soldats, els malalts i els ferits, necessitaven llibres, no només per instruir-se i informar-se, sinó també per distreure’s durant tantes hores mortes. Així va ser com va néixer el Servei de Biblioteques del Front i el bibliobús de la Institució de les Lletres Catalanes. En total va fer 18 viatges. 18 rutes fent préstecs de llibres a primera línia de front. I un últim periple: el de l’exili. Els més prestigiosos intel·lectuals i escriptors catalans viatjaren cap a França dins el bibliobús quan es produí l’èxode republicà.Intèrprets: Damià Costa, Esther Llobet, Núria de Calella, Eduard SerraDramatúrgia i direcció: Núria Navarro i Teixidó Assessor en la

07/02/2014 de 21:00 a 22:00