Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dénia (Alacant) és una població coneguda per la seva activitat industrial joguinaire, la qual va començar a despuntar el 1904 gràcies als germans alemanys Ferchen. Eren uns moments crítics ja que la ciutat patia una greu crisi econòmica. La reconversió de molts fusters de la zona cap a la fabricació de joguets va donar-hi solució, convertint Dénia en un pol de desenvolupament i d’activitat. Juntament amb els germans Ferchen, Manuel de Jesús García, Pedro Riera Mulet, Oliver Morand, Enrique Sauquillo, Portolés i Calabuig en varen ser els pioners.

Amb aquesta mostra de joguets fabricats a la localitat alacantina, els quals es conserven al Museu del Joguet de Dénia i a l’Associació d’Amics del Joguet de Dénia, volem retre homenatge als homes i dones que van treballar en aquesta indústria fent possible que molts nens i nenes tinguessin entre les seves mans algunes de les peces que avui podem veure exposades i que tantes bones estones els hi devien proporcionar. 

Amb la col·laboració del Museu dels Joguets de Dénia, l’Ajuntament de Dénia, Els Amics del Joguet de Dénia i Juguetes Cayro S. L.       

de 09/05/2014 10:00 a 13/07/2014 00:00