Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'El Clown a la pista' d'Antón Valén és un curs avançat de clown (16 h) que es podrà fer durant els dies del Festival a l'Escola Josep Pallach.

Allò que s’anomena quarta paret no existeix a la pista ni als diferents espais escènics on s’hi posa un pallasso, ell està en contacte directe i permanent amb el públic per arreplegar un somriure.

Treballarem les bases teatrals del clown i la recerca sobre com ser efectius davant el públic. Al mateix temps treballarem la claredat en el gest, en les accions i en la projecció emocional que permeti al clown connectar amb l’audiència.

Els jocs i la improvisació individual i col·lectiva ens serviran per despertar la creativitat en la que trobarem la presència escènica, les pauses, els ritmes, l’escolta, el pretext, la complicitat amb el joc, el company i el públic. Cadascú ha de descobrir i alimentar la seva pròpia recerca.

El personatge evolucionarà a mida que l’alumne li trobi sentit i s’apropi, des d’un mateix, cap al seu propi clown que aniran descobrint a través de la reacció dels altres (públic). Veurem com d’aquests jocs poden sorgir diferents estils clownescos, però abans aconsegueix riure de tu mateix i sigues sincer amb allò que sents i allò que fas...

Antón Valén

Es forma amb Jacques Lecoq, Norman Taylor, Philippe Gaulier, Pierre Byland, Michel Dallaire, Antonio Fava, Ángela de Castro, Ramón Albistur, Carlos Colombaioni i Théâtre de Complicite entre altres.

L’any 1993 ingressa com a professor d’interpretació gestual i clown a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Múrcia fins 2002. És seleccionat per Slava Polunin per a treballar com a clown a "Alegria" de Cirque du Soleil on realitza una gira mundial durant cinc anys (2002-2007).

Posteriorment crea i dirigeix els nous números de clown de l’espectacle que actualment es segueixen representant dins “La Nouba”. Una altra vegada torna amb la companyia canadenca com a personatge principal dins la nova producció “Kurios” (2014-2017).

Assessora artísticament en rutina còmica a diferents companyies teatrals i de clown, teatre de carrer i Commedia dell'arte. Imparteix cursos de clown i tècnica actoral nacional i internacionalment.

Dies: Del 30 de març al 2 d'abril

Hores: De 10 h a 14 h

Durada: 16 h

Lloc: Escola Josep Pallach

Preu: 210€. Socis de l’Associació Gironina de Teatre, AADPC, APCC i alumnes de l’Aula de Teatre de Figueres: 120€.

Inscripcions a www.elgalliner.cat

de 30/03/2018 10:00 a 02/04/2018 00:00

Publicat a

  • Cultura