Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Del 29 d'abril al 28 d'agost.

Ramon Pichot i Soler (Figueres 1924 – 1996) va néixer en el si d’una família de llarga tradició artística. Parlar de Ramon Pichot i Soler és parlar d'un dels referents artístics de la comarca. Pintor in­uenciat en els inicis per Tiziano i Velázquez i, en una segona etapa, pel postimpressionisme francès, va conrear un important prestigi i reconeixement que van portar les seves obres a ser exposades arreu del món, especialment als Estats Units.

El seu estil està marcat per una gran lluminositat que transmuta en color, la qual cosa fa que les seves obres estiguin dotades d'una gran riquesa cromàtica.

La seva obra se centra, essencialment, en dues temàtiques: ‑gures femenines (entre elles, persones properes) i paisatges, sobretot de Cadaqués. En el primer grup trobem retrats de familiars: de la seva dona, les seves ‑lles i néts, i en alguns casos, models pintades tant en diferents llocs de Cadaqués com a l’estudi del pintor prop de la Sagrada Família de Barcelona. En el segon grup d’obres, trobem paisatges de la que seria casa seva durant gran part de la seva vida: Cadaqués. Un recull d’imatges tant del poble com de les nombroses platges i cales de la localitat que ajuden a poder-la conèixer des de diversos punts de vista. En el vintè aniversari de la mort de Ramon Pichot, el Museu de l’Empordà vol recordar la seva obra des del punt de vista més íntim, tot emmarcant-la dins la repercussió que va tenir en el panorama artístic de la seva època.

Horari:

De dimarts a dissabte d’11h a 20h

Diumenges i festius d’11h a 14h

de 29/04/2016 10:00 a 28/08/2016 00:00

Publicat a

  • Cultura