Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa Exposicions Viatgeres presenta al Museu de l’Empordà de Figueres una nova mostra centrada en l’obra de l’artista Adrià Ciurana. A partir del 5 i fins el 30 de juny es podrà veure al Museu de l’Empordà de Figueres l’exposició «Hipnosi».

Les obres que conformen «Hipnosi» són composicions fetes a partir de materials de rebuig, com papers, fragments d'embalatge, codis de barres o mapes de deixalleries, que donen forma a les més tradicionals vanités. El procés que utilitza l'artista per realitzar-les té punts en comú amb la tècnica del gravat i del collage. Treballa damunt d'una planxa de conglomerat, en la qual defineix la forma (com les vanités), i posteriorment hi estén la pasta de paper de rebuig, que funciona com a suport.

Sentit crític. A «Hipnosi» Ciurana reflexiona sobre una idea recorrent que apareix en gairebé tota la seva obra: la crítica a l'entorn, sobretot a la societat industrial i de consum, tot interpel·lant directament l'espectador amb temes relacionals amb la utilització dels béns materials i la tecnicitat que ens ve imposada. El consumisme el veu Adrià Ciurana des d'un punt de vista crític; confessa que li fascina el símbol del reciclatge, la cinta de Möbius, i el fa servir com a analogia en moltes representacions.

L'exposició es complementa amb un seguit d'obres (fetes també amb material reciclat) vinculades a algunes poesies d'Àngel Rodríguez, que emfatitzen aquesta voluntat de Ciurana que l'espectador reflexioni sobre les idees que ell ha volgut plantejar.

de 05/06/2015 10:00 a 30/06/2015 00:00

Publicat a

  • Cultura