Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de l’Empordà acull des del dia 22 de desembre fins l’11 de febrer de 2018 l’exposició “Fes punta al llapis. Carles Bros”.

La mostra gira al voltant d’un element aparentment quotidià i banalitzat: el llapis.L’artista, però, el carrega de significat i potencialitat creativa, d’una força que transmet a través de les seves escultures, dibuixos i pintures.

Carles Bros proposa un espai expositiu essencial que ens transporta i fa reflexionar sobre l’origen i execució de l’acció artística. La reverència del grafit en tant que element primari que intervé en el desenvolupament d’una idea o projecte es manifesta al llarg de tota l’exposició. Invocant les paraules del mateix artista, la inspiració que ha de donar vida a nous projectes circula “de l’ull al cor, del cor al cervell i del cervell a la mà”. Abans de començar el primer traç hi ha, doncs, una fase de meditació, però Carles Bros no renuncia a l’espontaneïtat, sinó que es deixar portar per les sensacions del present. En una consideració vers el moment actual, el temps real en què vivim, l’artista empunya –i reivindica– el llapis en tant que eina que pot acabar desapareixent a causa de la irrupció imparable de les noves tecnologies dins la nostra societat.

Carles Bros manifesta de manera transversal la importància del grafit, de l’escriptura, de l’acció –gairebé sagrada– d’agafar i fer punta al llapis. “Fer punta al llapis” és sinònim d’engendrar noves idees. Idees meditades que es materialitzen en una execució ràpida, enèrgica, i en què el procés manual juga un paper molt important. Les seves escultures i dibuixos prenen forma a través de línies angulars i caires vius. Els cantelluts encenalls –no exempts de delicadesa–, conviuen harmònicament amb remolins arrodonits que simulen el deixant de fusta del llapis obtingut en l’acte de fer punta. Aquestes escultures de formes més amables són espirals infinits que s’allarguen i es cargolen a la manera del pensament i la voràgine creativa.

L’exposició es complementa amb diferents activitats. Per una banda, l'activitat familiar “Fes punta al teu llapis”, una activitat que té per objectiu crear una gran Auca de Nadal entre tots els participants, que podran deixar volar la imaginació i jugar amb les formes dels encenalls obtinguts després de fer punta al llapis. I, d'altra, es realitzaran dues visites comentades a càrrec de l'artista Carles Bros.

Per participar a les activitats vinculades a la mostra cal reserva prèvia a infome@museuemporda.org o al 972.502.305.

Dies: Del 22 de desembre al 11 de febrer.

Horari: De dimarts a dissabte d'11h a 19h. Diumenges i festius d'11h a 14h. Dilluns tancat.

Lloc: Museu de l'Empordà

L’exposició es complementa amb diferents activitats:

Activitat familiar “Fes punta al teu llapis”:

Dissabte 23 i 30 de desembre a les 17h

Dimecres 3 de gener a les 12h

Diumenge 14 i 28 de gener a les 12h

Visites comentades a càrrec de Carles Bros:

Dissabte 20 de gener a les 18h

Diumenge 4 de febrer a les 12h

de 22/12/2017 10:00 a 11/02/2018 00:00

Publicat a

  • Cultura