Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

D'Ester Baulida. Del 14 al 26 de març al Museu del Joguet de Catalunya. Proposta inclosa a Empordoneses 2017.

El Museu del Joguet de Catalunya acull la instal·lació El Jardí (2016), creació de l’artista Ester Baulida on es combinen diversos objectes amb una projecció de vídeo.

El Jardí és l’emmirallament mutu de dues representacions, una que trobem en l’escenari dels objectes i l’altra que contemplem en la pantalla. D’aquesta manera, el vidre de la pantalla adquireix la funció de porta. Una porta que, constatem, està oberta pel vincle existent entre el ‘dintre’ i el ‘fora’ però que posa límit al contacte físic entre els dos espais. Són, segons la concepció de l’artista, com dos mons que s’atrauen entre sí, que aconsegueixen semblar germans si bé tenen una natura ben diferent. És, ens explica Baulida, “un joc de paral·leles que s’acaben trobant en algun lloc, tal com ja proposava Lewis Carroll amb la seva Alícia a través del mirall. De fet, el Museu del Joguet de Catalunya ho fa cada dia quan obre la porta del carrer”.

El Jardí s’emmarca dins el cicle expositiu Empordoneses 2017 que enguany compta amb un centenar de participants que exposen en una desena d’espais de la comarca. En aquesta vuitena edició, el fil conductor de totes les obres i muntatges és ‘Smartphones, 10 anys amb nosaltres’.

La presentació anirà a càrrec de la mateixa artista i serà el dimarts, 14 de març, a les 18 h al Museu del Joguet de Catalunya.

Dies: Del 14 al 26 de març

Lloc: Museu del Joguet de Catalunya

de 14/03/2017 10:00 a 26/03/2017 00:00

Publicat a

  • Cultura