Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per reflexionar i prendre consciència sobre la quantitat d'aliments que s'acaben llençant a les escombraries

Prenem consciència

A Catalunya, l’estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, a partir del qual s’ha presentat la guia “Un consum més responsable d'aliments”, ha posat xifres i ha dimensionat el malbaratament en unes 260.000 tones anuals. Això equival a 34,9 kg per habitant i any, un 7% de les adquisicions de menjar sòlid. Bona part d’aquests aliments es llencen a les llars, comerços i restaurants.

Recuperem el valor dels aliments

S’ha treballat molt, des de fa temps i des de molts àmbits per evitar i reduir el malbaratament, però encara no és suficient, encara llencem massa menjar en bones condicions.

La campanya pretén sensibilitzar sobre aquest greu problema, cal recuperar el valor dels aliments i pensar que les restes alimentàries són també un recurs molt important.

Aportem el nostre petit gra de sorra

Aquesta campanya inclou diverses actuacions, entre les quals hi ha aquesta exposició itinerant on s’explica l’origen del malbaratament i dóna dades i consells sobre com podem evitar-lo. Tots i casdascun de nosaltres podem aportar el nostre petit gra de sorra. Pensem-hi, siguem conscients del problema, donem-lo a conéixer, parlem-ne a casa, a la feina, comprem i cuinem amb seny… per petit que sigui, el nostre gest valdrà la pena si deixem de llençar menjar a les escombraries.

Lloc: Fundació Clerch i Nicolau. Carrer Nou núm. 53, Figueres

Horari: de l'1 al 20 de desembre, de 9 a 21 hores

Accés lliure i gratuït

de 01/12/2015 09:00 a 20/12/2015 00:00